A duguláselhárítás telefonszáma

Hogyan zajlik a duguláselhárítás?

Hogyan zajlik a duguláselhárítás?
Ebben a rövid bejegyzésben arról olvashatunk, hogyan zajlik egy duguláselhárítás. A leggyakoribb dugulások megszüntetésének folyamatát fogjuk körüljárni. Mik lehetnek a leggyakoribb dugulások? Az egyik a konyhai mosogató dugulás, a másik a WC eldugulása. Azt hiszem nem kell részletesen kitárgyalni, hogy mennyire idegesítő és kellemetlen, ha nem tudunk mosogatni vagy eldugult a WC. csésze.

A megrendelőket kérdezve kiderült, hogy első sorban ismerős ajánlásával vagy az internetről választanak duguláselhárító szakembert. Rendkívül fontos a bizalom, ezt egy színvonalas és informatív honlappal lehet leginkább elérni. Napjainkban már megrendelői véleményeket és értékeléseket is lehet találni az interneten az adott vállalkozásról, ez is segítheti a látogatót a döntésben. A postaládába bedobált cetlik leginkább a kukába végzik.

Mikor keresnek a megrendelők duguláselhárító szakembert
Általában már csak akkor, ha teljes dugulás alakult ki a lefolyórendszerben. Szerencsére van aki kisebb gyanús jelek esetén is szakembert hív. Mik lehetnek ezek a gyanús jelek? Furcsa hangok a mosogatóban, WC. csészében vagy az összefolyóban. Egyre lassabban folynak le a víz. Esetleg szokatlan bűz árad a padlóösszefolyóból vagy a kültérben lévő csatorna fedelekből.

Zuhany lefolyó dugulás elhárítása
Zuhany lefolyó dugulás elhárítása

És most lássuk a duguláselhárítás folyamatát
A megrendelő kiválassza a számára ideáli duguláselhárító szakembert az internetről. Telefonos egyeztetés után megbeszélik az az összes felmerülő kérdést. Úgy mint, hol van az ingatlan, mi van eldugulva, milyen várható költségekkel fog járni a duguláselhárítás, és mikor várható a munka elvégzésének időpontja.

A megbeszéltek után kiérkeznek a szakemberek
A dugulás fajtáján is múlhat, hogy egy vagy két szakemberre van szükség. Egy lakáson belüli, kisebb munkánál (mosdó, mosogató, összefolyó) elégséges egy duguláselhárító szakember is. Azonban szakembereink nem csak ilyen kisebb dugulásokkal találkoznak, a dugulás lehet sokkal komolyabb is, például alap vezeték mely egész udvaron vagy pincerendszeren fut át. Itt feltétlen szükséges lehet a két szakember jelenléte.

Ez egyik kolléga a gépet kezeli a másik a csatorna akna felől segíthet. Sokszor a duguláselhárító szakemberen kívül vízvezeték szerelő szakember bevonására is szükséges lehet, például: konyhamalac van, esetleg speciális szaniterek, szerelvények vagy csőkötések. Ilyenkor feltétlen szükség van vízvezeték szerelő bevonására is.

Fontos, hogy hozzáférjünk a lefolyóhoz

Ezt csak a szerelvények leszerelése teszi lehetővé. WC. dugulás esetén a WC. csésze szakszerű felszedése (ezt a munka végeztével a szakemberek vissza is építik), a mosogató és mosdó dugulásnál a szifon leszerelése, padlóösszefolyó és mosógép vezeték dugulásnál pedig a bűzelzáró idomok leszerelése. Ezen szerelvények leszerelése, lehet nagyon gyors is, de óriási szenvedéssel is járhat. Nézzük azokat az eseteket amikor nagyon megkínlódhatnak a szakemberek.

A WC. csésze felszedésénél mindjárt több probléma is nehezítheti a munkát. Az egyik, ha szakszerűtlenül oda van ragasztva a csempéhez vagy ha körbe van csempézve a WC. talpa. Ilyenkor csak darabokban fog feljönni a csésze. Gondok lehetnek még a falba épített mosógép bűzelzáró kiszerelésénél is. A burkolók szinte minden esetben becsempézik ezt a tisztítást igénylő szerelvényt. Ilyenkor csak apróbb és óvatos bontással lehet kiépíteni a falból a bűzelzárót, hogy a lefolyóhoz is hozzá lehessen férni.

Profi duguláselhárító gép
Profi duguláselhárító gép

Amennyiben minden jól ment, szerelvények le lettek szerelve és hozzáférhetőek lettek a lefolyók, akkor már jöhet a munka érdemi része a gépi duguláselhárítás. Mivel a lefolyó cső méretek jelentősen különböző méretűek (WC. lefolyó, mosogató lefolyó, kézmosó lefolyó), ezért a duguláselhárító berendezések is különböző méretűek. A gép méretét mindig a szakember határozza meg.

A beltérben alkalmazott legáltalánosabb duguláselhárítás technológia és a  spirálméretek a következők: 10mm, 16mm, 22mm. Természetesen a spirálokra megfelelő duguláselhárító fejek is felszerelhetőek. A már látható lefolyóba bevezeti a szakember a duguláselhárító spirált és a gép dolgozni kezd. a szakszerű tisztítás záloga a profi gép, ahol egyszerre jelenik meg az ideáli fordulatszám és a magas nyomaték. Beltérben általában spirálos berendezés lesz alkalmazva.

Mikor kevés a duguláselhárító gép a munka elvégzéséhez?
Általában a nagyon hosszan eldugult vagy nagy átmérővel rendelkező kültéri lefolyószakaszok igénylik a csatornamosó berendezések bevetését. A köznyelv csak úgy hívja hogy: WOMA duguláselhárítás. A WOMA csatornamosó a legfejlettebb technológia, az igazán komoly dugulások elhárításához. Üzemeltetése mindig két duguláselhárító szakember jelenlétét igényli.

Magasnyomású csatornamosó - WOMA
Magasnyomású csatornamosó – WOMA

A gép akár 200 bár víznyomást is elő tud állítani és akár 100 liter/perc vízmennyiséggel is tud folyamatosan dolgozni. Természetesen ilyen hatalmas vízmennyiséget csak készenléti tartályban lehet szállítani. A csatornamosó fej bevezetését és kezelését végzi az egyik szakember, míg a másik szakember figyeli és kezeli a szivattyút, a víznyomást, és a mosótömlőt is adagolja. Ennél a technológiánál a nagy víznyomás és a nagy vízhozam fogja a makacs dugulásokat is feloldani.

Woma fúvóka fejek
Woma fúvóka fejek

Legyen szó kültéri vagy beltéri duguláselhárításról, a munka befejeztével a szakember minden szerelvényt visszaállít az eredeti állapotába, majd rendet rak maga után. Ideális esetben a szakemberek praktikus tanácsokkal is ellátják a megrendelőket, valamint felhívják a figyelmet a csatornarendszer esetleges hibáira.

Csatorna akna dugulás
Csatorna akna dugulás

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, fix áron, garanciával. Weboldalunkat tovább olvasva rengeteg  hasznos információt talál az otthoni duguláselhárítással kapcsolatosan: Tippek és tanácsok,  hogyan szüntessük meg otthonunkban a dugulást házilag.

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben

Duguláselhárítás I. kerület, lefolyótisztítás a II. kerület, csatorna mosatás III. kerület, mosogató dugulás elhárítás IV. kerületben, padló összefolyó tisztítás V. kerület, kéz mosó szifon tisztítás VI. kerület, kád lefolyóvezeték duguláselhárítása a VII. kerületben, WC. dugulás elhárítás VIII. kerület, zuhany lefolyó tisztítás a IX. kerületben, csatorna kamerázás X. kerület, csatornaszag felderítés XI. kerületben, mosógép vezeték duguláselhárítás XII. kerület, lefolyó tisztítás a XIII. kerületben, csatorna tisztítás XIV. kerület, dugulások elhárítása XV. kerület, fertőtlenítés a XVI. kerület, szuez szifon és padlóösszefolyó tisztítás XVII. kerület, udvari folyóka dugulásának megszüntetés a XVIII. kerületben, womás duguláselhárítás XIX. kerület, esővezeték tisztítása XX. kerület, gyökérvágás és gyökértelenítés XXI. kerület, lefolyó karbantartás XXII. kerület, zsírtalanítás a XXIII. kerületben.

4.7/5 - (3 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma