Falra szerelt WC. csésze

A duguláselhárítás telefonszáma

Falra szerelt WC. csésze
A WC. napjainkban már korántsem csak praktikus funkciókat tölt be egy lakásban. Esztétikai szereppel is gazdagodott az elmúlt években, hiszen a rengeteg különböző kivitelnek köszönhetően akár ékessége is lehet a fürdőszobának vagy a mellékhelyiségnek. A kiválasztásnál az egyik fő szemponttá lépett elő a WC. megjelenése, ami miatt a falra szerelt WC. -k egyre elterjedtebbek már nem csak a bevásárlóközpontokban, de az otthonokban is. Ismerjük meg őket közelebbről!

A WC. csészét rögzíthetjük az aljzatra és a falra is. Ez utóbbi típusok Nyugat-Európában már régóta közkedveltek, az elmúlt néhány évben pedig hazánkban is kezdenek előtérbe kerülni a hagyományos változatokkal szemben. Egyre többen keresik őket, aminek nagyrészt esztétikumukban rejlik az oka.

A fali WC.-ket egy tartószerkezetre rögzítik, amit a falba rejtenek. Ez a tartószerkezet többnyire magában foglalja a tartályt is, ami így szintén a falba rejtve, diszkréten kerül beépítésre. A falra szerelt WC. beépítéséhez az egyik alapkövetelmény, hogy a tartófal vastagsága legalább 18-20 cm legyen, hiszen el kell bírnia a WC. önmagában sem kis súlyát és a használat közben ránehezedő súlyt is. Szakszerű rögzítés esetén egy falra szerelt WC.-nek 400 kg teherbírással kell rendelkeznie.

Amennyiben a fal nem rendelkezik ekkora vastagsággal, akkor sem kell lemondani a WC. csésze falra történő szereléséről. A megoldást ilyen esetekben az aljzathoz erősített keret jelenti, ami köré falat építünk. A burkolás után pedig csak a WC.-csésze és a falon a nyomógomb lesz látható. Kétség sem fér hozzá, hogy ha egy WC.-típust lehet igazán szépnek nevezni, az a falra szerelhető WC. Takarítás szempontjából pedig praktikus is, hiszen gond nélkül tisztíthatjuk alatta és körülötte a padlót. Ugyanakkor a beépítése előtt számolnunk kell ennek a típusnak a hátrányaival is.

Falra szerelt WC. csésze

Az egyik az ára, ami miatt a falra szerelt WC.-csészét még mindig extra megoldásnak nevezhetjük. Nem is a fajansz ára, hanem a beépítéshez szükséges kiegészítők, a tartó szerkezet és a munkálatok miatt. A másik negatívuma ennek a WC.-típusnak, hogy meghibásodás esetén a tartály és a lefolyócső sem hozzáférhető, hiszen a falba lettek beépítve. Ilyenkor nincs más választás, bontani kell már csak ahhoz is, hogy a problémát egyáltalán szemügyre vegyük, és akkor még nem is beszéltünk a javítás munkálatairól és költségeiről.

Könnyed, légies megjelenésük miatt a falra szerelt WC.-csészék népszerűsége hátrányaik ellenére is folyamatosan nő. Előszeretettel alkalmazzák kis méretű fürdőszobákban, ahol helytakarékosság szempontjából az is sokat nyom a latba, hogy a tartály a falban kap helyett a WC. mögött.

Szolgáltatásaink Budapesten:

Bontás nélküli csatorna és lefolyó tisztítás. Fertőtlenítés és szagtalanítás.  Kamerás csatornadiagnosztika és szennyvízszivattyúzás nagy teljesítményű ipari szivattyúkkal. Vízvezeték szerelés – csapok elzárók, szerelvények javítása és cseréje.  Mosogató, kézmosó WC., padlóösszefolyó, fürdőkád, zuhanyzó, piszoár, szakszerű gépi  tisztítása. Womás csatornatisztítás épületen kívül, esőcsatornák és kültéri csatornahálózatok tisztítása.  Duguláselhárítás Budapest összes kerületében.

Duguláselhárítás Budapest – garanciával – fix áron

5/5 - (2 votes)