A duguláselhárítás telefonszáma

Falra szerelt WC. csésze

Falra szerelt WC. csésze
A WC. napjainkban már korántsem csak praktikus funkciókat tölt be egy lakásban. Esztétikai szereppel is gazdagodott az elmúlt években, hiszen a rengeteg különböző kivitelnek köszönhetően akár ékessége is lehet a fürdőszobának vagy a mellékhelyiségnek. A kiválasztásnál az egyik fő szemponttá lépett elő a WC. megjelenése, ami miatt a falra szerelt WC. -k egyre elterjedtebbek már nem csak a bevásárlóközpontokban, de az otthonokban is. Ismerjük meg őket közelebbről!

A WC. csészét rögzíthetjük az aljzatra és a falra is. Ez utóbbi típusok Nyugat-Európában már régóta közkedveltek, az elmúlt néhány évben pedig hazánkban is kezdenek előtérbe kerülni a hagyományos változatokkal szemben. Egyre többen keresik őket, aminek nagyrészt esztétikumukban rejlik az oka.

A fali WC.-ket egy tartószerkezetre rögzítik, amit a falba rejtenek. Ez a tartószerkezet többnyire magában foglalja a tartályt is, ami így szintén a falba rejtve, diszkréten kerül beépítésre. A falra szerelt WC. beépítéséhez az egyik alapkövetelmény, hogy a tartófal vastagsága legalább 18-20 cm legyen, hiszen el kell bírnia a WC. önmagában sem kis súlyát és a használat közben ránehezedő súlyt is. Szakszerű rögzítés esetén egy falra szerelt WC.-nek 400 kg teherbírással kell rendelkeznie.

Amennyiben a fal nem rendelkezik ekkora vastagsággal, akkor sem kell lemondani a WC. csésze falra történő szereléséről. A megoldást ilyen esetekben az aljzathoz erősített keret jelenti, ami köré falat építünk. A burkolás után pedig csak a WC.-csésze és a falon a nyomógomb lesz látható. Kétség sem fér hozzá, hogy ha egy WC.-típust lehet igazán szépnek nevezni, az a falra szerelhető WC. Takarítás szempontjából pedig praktikus is, hiszen gond nélkül tisztíthatjuk alatta és körülötte a padlót. Ugyanakkor a beépítése előtt számolnunk kell ennek a típusnak a hátrányaival is.

Falra szerelt WC. csésze

Az egyik az ára, ami miatt a falra szerelt WC.-csészét még mindig extra megoldásnak nevezhetjük. Nem is a fajansz ára, hanem a beépítéshez szükséges kiegészítők, a tartó szerkezet és a munkálatok miatt. A másik negatívuma ennek a WC.-típusnak, hogy meghibásodás esetén a tartály és a lefolyócső sem hozzáférhető, hiszen a falba lettek beépítve. Ilyenkor nincs más választás, bontani kell már csak ahhoz is, hogy a problémát egyáltalán szemügyre vegyük, és akkor még nem is beszéltünk a javítás munkálatairól és költségeiről.

Könnyed, légies megjelenésük miatt a falra szerelt WC.-csészék népszerűsége hátrányaik ellenére is folyamatosan nő. Előszeretettel alkalmazzák kis méretű fürdőszobákban, ahol helytakarékosság szempontjából az is sokat nyom a latba, hogy a tartály a falban kap helyett a WC. mögött.

Szolgáltatásaink Budapesten:
Bontás nélküli csatorna és lefolyó tisztítás. Fertőtlenítés és szagtalanítás.  Kamerás csatornadiagnosztika és szennyvízszivattyúzás nagy teljesítményű ipari szivattyúkkal. Vízvezeték szerelés – csapok elzárók, szerelvények javítása és cseréje.  Mosogató, kézmosó WC., padlóösszefolyó, fürdőkád, zuhanyzó, piszoár, szakszerű gépi  tisztítása. Womás csatornatisztítás épületen kívül, esőcsatornák és kültéri csatornahálózatok tisztítása.  Duguláselhárítás Budapest összes kerületében.

A duguláselhárítás telefonszáma