A duguláselhárítás telefonszáma

Duguláselhárítás tippek otthonra

A legjobb tippek az otthoni duguláselhárításhoz. A témát bontsuk két részre. Az első részben nézzük meg, hogyan előzhető meg a dugulások kialakulása, a második részben pedig tippeket és tanácsokat adunk hogyan szüntessük meg a kialakult dugulást. És akkor se legyünk csalódottak ha már mindent elkövettünk, de még sem sikerült elhárítanunk házilag a dugulást, ugyan is vannak korlátai az otthoni praktikáknak is. Természetes, hogy a komoly (gerinc vagy strang vezeték) dugulások szakembert és megfelelő duguláselhárító berendezést  igényelnek. Csak gondoljunk bele: egy elgyökeresedett udvari csatorna szakasz vagy egy 10 méter hosszan elzsírosodott konyhai lefolyóval vezetékkel, mit is kezdenénk. Azonban kisebb, kád, mosdó, mosogató és WC. dugulásokat mi magunk is megoldhatunk.

Mosdó kagyló
Mosdó kagyló

Tippek és tanácsok a dugulás kialakulásának megelőzéséhez
Mosogatónk lefolyó rendszerébe, öntsünk havonta egy flakon ecetet, majd rá egy nagy fazék lobogásban lévő forróvizet. Ne használjunk apró lyukú műanyagszűrőt, az ételmaradékot dobjuk a szemetesbe. A szűrő ugyan is jelentősen csökkenti a víz áramlását és lefolyónk öntisztító képességét. Sokan állítják, hogy a folyékony gépi mosószer kevésbé okoz dugulást minta tabletta formájú. Ha kutyát vagy macskát fürdetünk a kádba vagy a zuhanyzóban, akkor a fürdetés előtt, alaposan keféljük ki a szőrét és ilyenkor használjunk szűrőt a lefolyóban.

Soha, de soha ne dobjunk a WC.-be, darabos ételmaradékot, fültisztító pálcikát, babapopsi törőt, intim betétet, tampont és macska alom. Mindezen dolgot a szemetesbe kerüljenek. Fél évente érdemes a mosogató és a mosdó szifonját leszerelni és alaposan kitisztítani. Ne használjunk műanyag WC. illatosítót, mert a gyengécske fül könnyen kiakadhat a WC. csésze pereméről és garantáltan a dugulás. Kaphatóak a lebomló, öntapadós WC. illatosító korongok is. Ahol nincs módunk szerelgetni – fürdőkád és zuhanytálca esetében – ott töltsük fel a rendszert legalább félig, meleg vízzel, majd kezdjük el finoman le-fel pumpálni a lefolyót, hogy megmozdítsuk a lágy lerakódásokat. Megláthatjuk, hogy mennyi nyálkás, trutymó kerülhet ilyenkor elő.

Mosdó szifon dugulás
Mosdó szifon dugulás

Tippek és tanácsok az otthoni duguláselhárításhoz
Ebben a pár sorban nem térek ki a konyhában is fellelhető duguláselhárításra alkalmas szerek (szódabikarbóna, kóla, trisó, sütőpor, ecet, bórax, stb…) használatára, mivel Ön is tudja tisztelt látogató, hogy ha csak egy kicsit is komolyabb a dugulás, akkor semmit nem érnek. Valamint nem térek ki a súlyosan környezet károsító (lúgkő, hypo, sósav, kénsav, stb… ) használatára sem. Inkább olyan ötletekkel írok le, amik kisebb dugulások esetén, valóban beváltak.

WC. pumpák a dugulás ellen
WC. pumpák a dugulás ellen

Tippek az otthoni WC. dugulás megszüntetéséhez: Két fegyvert tudunk bevetni, a WC. pumpát és hosszú nyelű felmosót (mop). Ha a pumpa már csődöt mondott, akkor a hatásosabb eszközt vessük be, a mop felmosót, hosszú szár lehetőséget ad, hogy hatalmas löketet tudunk adni a dugulásnak. Engedjük tele a csészét majd dugjuk be a lefolyóba a felmosó fejet, ezután ritmusosan kezdjük el pumpálni vele. A módszer a túlzott WC. papír felhasználásból fakadó dugulások megszüntetésére kiváló.

Felmosó a WC. dugulások elhárításhoz
Felmosó a WC. dugulások elhárításhoz

Tippek a mosogató és kézmosó dugulás megszüntetéséhez: Nem igazán javasolt a pumpa használata, mert annyira „összekomprimálhatjuk” a dugulást, hogy a szakember is csődöt mondhat. Kezdjük mindjárt a szifon és a lefolyócsonk kitisztításával, ha itt nem volt dugulás, akkor haladjunk tovább. A falban lévő dugulás megszüntetésére a kézi csőgörényt vessük be, jobbra – balra – előre-hátra tekergetve…… szerencsénk is lehet, ha a közelben volt a dugulás. Amennyiben az eszköz csődöt mondott, még mindig van két fegyverünk. Vessük be a „vizes takarítógépet” – a tisztító fejet le is vehetjük, mert nem lesz rá szükség. Kizárólag a szívó csőre és a szívóteljesítményére lesz szükségünk. Tartsuk a fali lefolyócsonkhoz a szívócsövet és kezdjük el visszaszívni a tartályba a dugulást, arra figyeljünk, hogy a tartály üres !

Nedves takarító - a dugulás kiszippantásához
Nedves takarító – a dugulás kiszippantásához

Fontos: a csövet úgy csatlakoztassuk, a lefolyócső fali kiállásához, hogy szinte hermetikusan legyen a kapcsolat, így tudjuk takarító gépünk szívóerejével a mosdók és mosogatók dugulását is megszüntetheti. Ha szerencsénk van és a dugulás nem túl messze következett be a csőhálózatban, akkor egy pillanat alatt a tartályba landol a gusztustalan dugulást okozó trutymó. Most következik a legkomolyabb megoldás: a víznyomásos módszer. A szerencsés, ha a szifon alatt van slag csatlakozónk, ha nincs akkor behozhatjuk a kertből is a slagot. Ezután dugjuk a slagot a lefolyócsőbe ( tekerjük körbe rongyokkal a lefolyó és a slag találkozását és egy vödröt is készítsünk alá), majd  eresszük rá a teljes nyomást,  először el kezdhet spriccelni orrán-száján, azonban ha nem olyan nagy a dugulás megindul lefelé, mint újkorában.

Tippek a fürdőkád és zuhanytálca dugulás otthoni megszüntetéséhez: a lefolyót ne csavarozzuk szét, mert széteshet és ha be van építve a kád vagy a zuhany, garantált a bontás. Itt amit tehetünk: csipesszel, dróttal eltávolítjuk a hajcsomókat, majd jöhet a vízsugaras módszer. A vízsugaras módszer feltétele, hogy elérjen a tusoló cső az összefolyóig, ha nem használhatunk slagot is, ha csatlakoztatni tudjuk valahova. A vízsugár a könnyű fürdőszobai lefolyókat nagyon jól ki tudja takarítani.

Tusolócsővet az eldugult vezetékbe
Tusoló csövet az eldugult vezetékbe

Tippek a padlóösszefolyó dugulás elhárításához: két módszer kínálkozik itt is: a csőgörényes és a vízsugaras módszer. A csőgörényes módszer lényege, hogy a be tudjuk juttatni a spirált a tisztító nyíláson keresztül a padlóösszefolyóba. Általában 1-2 méteren belül van a dugulás, ami egy nagy hajcsomó, ha szerencsénk van, vissza is tudjuk húzni. A jobb, de macerásabb módszer a „vízsugaras” – ennek azonban feltétele, hogy elérjen a tusoló cső az összefolyóig, ha nem használjunk slagot is. Mindkét esetben távolítsuk el a bűzelzárót (könyök, dugó, kosár) , majd dugjuk be a hermetikusan a vízcsövet a lefolyóba és adjuk rá a nyomást. Az otthoni padlóösszefolyó duguláselhárítás így is működhet. Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag

☑ Bőséges meleg víz
☑ Csak a feltétlen szükséges mosogatószer mennyiséget használjuk
☑ Folyékony gépi mosogatószert használjunk a mosogatógépünkbe
☑ Ételmaradéknak és a zsíros szennyeződéseknek a kukában a helye

Sok sikert kívánok …

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében a leggyorsabban, garanciával! Lefolyótisztítás Pest megyében, fix áron a legolcsóbban. Fertőtlenítés Budapesten és Pest megyében. Womás csatorna mosatás és csatornakamerázás. Kiemelten – Budapesten: II. kerületben, III. kerület, XII. kerület, XVI. kerületXX. kerület.

Duguláselhárítás Pest megye kiemelt területein:
Konyhai (mosogató), fürdőszobai (WC., fürdőkád, zuhanytálca, mosdókagyló, padló összefolyó, piszoár) és kültéri (szennyvízakna, alapvezeték, tisztítóakna) dugulásának megszüntetését vállaljuk az alábbi Pest megyei településeken: Budakalász, Budakeszi, Budaörs, DunakesziEcser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Szentendre, Szada, Sződ, Telki, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház.

Budapest · Fix árak · Házilag · Szótár

4.6/5 - (32 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma