A duguláselhárítás telefonszáma

Duguláselhárítás társasházban

Duguláselhárítás társasházban
Az egyik legkellemetlenebb probléma, ha egy soklakásos társasházban dugulnak el a csövek, hiszen ez egyszerre több lakást is érinthet. Főként azokat, akik a földszinten laknak, hiszen náluk egészen addig ömlik a víz visszafelé a lefolyókból, míg a feljebb lévő lakásokban használják a vízvezetékeket. Ilyenkor különösen fontos, hogy a duguláselhárítás a lehető leggyorsabban megtörténjen. Társasházak, irodák esetében kizárólag szakszerű megoldások jöhetnek szóba, olyan korszerű gépek, melyekkel rövid idő alatt elhárítható a dugulás.

Honnan ismerhető fel a társasházban, hogy a dugulás nem a lakáson belül keletkezett?
Jellemzően akkor is jön fel a szennyvíz vagy bugyogást hallunk a lefolyók környékén amikor mi nem is engedjük a vizet. A legijesztőbb jelenség az, amikor elkezd ömleni a szennyvíz a WC. csészéből, padlóösszefolyóból vagy a mosogatóból. Leggyakrabban az esti órákban szokott hatalmas dugulás keletkezni, amikor az egész lakóközösség egyszerre használja a rendszert.

Ilyenkor a függőleges strang vezetékben keletkezett lerakódások összetornyosulhatnak és hatalmas dugulás lesz a következménye. A duguláselhárító szakemberre váró feladat ilyenkor nem egyszerű, pláne ha alsó szinten keletkezett a dugulás, mert folyamatosan ömölhet a szennyvíz, hiába szólnak a szomszédoknak, hogy ne használják a rendszert a munkavégzés alatt.

A duguláselhárítás általában az érintett lakásból történik és padozata alatt lévő függőleges csatorna szakaszt kell kitisztítani. Amennyiben bebizonyosodik, hogy az ejtővezetékben volt a dugulás, akkor társasház közös költség alapja fogja megtéríteni a duguláselhárítás költségét.

Általánosságban elmondható, hogy a társasház közös képviselőjét érdemes tájékoztatni az eseményről. Ezt azért szükséges, mert így elkerülhetőek a későbbi viták. Amennyiben a háznak van biztosítása, ami kiterjed a duguláselhárításra, akkor a biztosító megtéríti a dugulással kapcsolatos összes káreseményt.

Strang dugulás, a társasház WC. lefolyó rendszerében.

5/5 - (2 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma