Duguláselhárítás társasházban

A duguláselhárítás telefonszáma

Az eldugult lefolyó vezeték a társasházakban az egyik legkellemetlenebb probléma. Egy soklakásos társasházban a dugulás nagyon rossz, hiszen ez egyszerre több lakást is érinthet. Főként azokat érintheti legrosszabbul, akik a földszinten laknak, hiszen náluk egészen addig ömlik a víz a lefolyókból visszafelé, míg a feljebb lévő lakásokban használják a vízvezetékeket. Ilyenkor különösen fontos, hogy a duguláselhárítás a lehető leggyorsabban megtörténjen. Társasházak, irodák esetében kizárólag szakszerű megoldások jöhetnek szóba, olyan korszerű gépek, melyekkel rövid idő alatt elhárítható a dugulás.

Honnan ismerhető fel, hogy közös lefolyó van eldugulva?

Jellemzően akkor is jön fel a szennyvíz vagy bugyogást hallunk a lefolyók környékén amikor mi nem is engedjük a vizet. A legijesztőbb jelenség az, amikor elkezd ömleni a szennyvíz a WC. csészéből, padlóösszefolyóból vagy a mosogatóból. Leggyakrabban az esti órákban szokott hatalmas dugulás keletkezni, amikor az egész lakóközösség egyszerre használja a rendszert.

Milyen jelenségekkel járhat?

Ilyenkor a függőleges strang vezetékben keletkezett lerakódások összetornyosulhatnak és hatalmas dugulás lesz a következménye. A duguláselhárító szakemberre váró feladat ilyenkor nem egyszerű, pláne ha alsó szinten keletkezett a dugulás, mert folyamatosan ömölhet a szennyvíz, hiába szólnak a szomszédoknak, hogy ne használják a rendszert a munkavégzés alatt.

Melyik csatorna szakaszt kell kitisztítani?

A duguláselhárítás általában az érintett lakásból történik és padozata alatt lévő függőleges csatorna szakaszt kell kitisztítani. Amennyiben bebizonyosodik, hogy az ejtővezetékben volt a dugulás, akkor társasház közös költség alapja fogja megtéríteni a duguláselhárítás költségét.

Kit keressünk ilyenkor?

Általánosságban elmondható, hogy a társasház közös képviselőjét érdemes tájékoztatni az eseményről. Ezt azért szükséges, mert így elkerülhetőek a későbbi viták. Amennyiben a háznak van biztosítása, ami kiterjed a duguláselhárításra, akkor a biztosító megtéríti a dugulással kapcsolatos összes káreseményt. Természetesen, ha elérhetetlen a közös képviselő vagy nincs saját duguláselhárító szakembere, akkor nyugodtan lehet keresni másik szakembert is.

Strang dugulás, a társasház WC. lefolyó rendszerében.

Dugulások, amikben, segíteni tudunk

1. Konyhai mosogató dugulás
2. WC. dugulás
3. Padlóösszefolyó dugulás
4. Mosdó dugulás
5. Fürdőkád dugulás
6. Zuhanytálca dugulás
7. Piszoár dugulás
8. Bidé dugulás
9. Alap vezeték dugulás

Duguláselhárítás és csatornatisztítási Budapesten

Duguláselhárítás III. kerület – Óbuda
Duguláselhárítás IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer
Duguláselhárítás XVII. kerület – Rákoscsaba, rákosliget és Rákoskeresztúr
Duguláselhárítás XVIII. kerület – Pestszentlőrinc és Pestszentimre
Duguláselhárítás XIX. kerület – Kispest
Duguláselhárítás XXIII. kerület – Soroksár

5/5 - (2 votes)