Duguláselhárítás Kecskemét

A duguláselhárítás telefonszáma

Duguláselhárítás Kecskeméten

  • Beltéri lefolyók és csatornarendszerek szakszerű tisztítása.
  • Kültéri csatorna hálózatok tisztítása.
  • Esővíz elvezető rendszerek duguláselhárítása.
  • Hibamegállapítások és szakvélemények kiállítása.
  • Lefolyótisztítás a legmodernebb duguláselhárító gépekkel.

Mitől alakul ki a dugulás a csatornarendszerben ?
Főként a szerkezeti hibák a felelősek (vékonyka csövek, rossz lejtések, hanyag illesztések, kontrás kötések), másodsorban a kevés víz és meleg víz felhasználás, ami túlzott mosogató és mosószer felhasználással párosul. És utoljára az idegen tárgyak a WC. vezetékében, úgymint: ételmaradék, toalett kacsa, intimbetét, nedves törlőkendő, gyerekjáték, macskaalom, stb.

Milyen eszközökkel dolgoznak a duguláselhárító szakemberek ?
Ipari kivitelű kézi spirállal, szívó-nyomó pumpával, motoros csőtisztító berendezéssel, hordozható nagynyomású, kompresszoros mosatóval, Woma rendszerű csatornamosató teherautóval, csatorna kamerával, stb. Minden esetben a megismert probléma határozza meg az bevethető technikát.

Előzze meg a dugulás kialakulását:

A konyhai mosogató lefolyó rendszerébe öntsünk havonta fazék forróvizet.
Nagyobb mennyiségű olajat vagy zsiradékot semmiképpen ne a mosogatóba öntsük.
Mosogató gépünkbe felváltva használjuk a tablettát és a folyékony mosogatószert.
A hosszú szőrű házi kedvenceink szőrzetét még a fürdés előtt alaposan keféljük ki.
Padlóösszefolyónkat 3 havonta tisztítsuk ki,  mosogatón szifonját 6 havonta.
A WC. ne szemetes !

Lefolyótisztítók típusai

A lefolyótisztítók összetételükben, ezáltal pedig hatásaikat tekintve is különböznek egymástól. Ha tudjuk, milyen típusú dugulással állunk szemben, érdemes azt is tudni, melyik lefolyótisztítót válasszuk az elhárításához.

Az üzletek polcain lúgos lefolyótisztítókból találjuk a legtöbbet. Folyékony vagy szilárd állagúak, fő összetevőjük a nátrium-hidroxid, de egyes típusokban a kálium-hidroxid is megtalálható. A legtöbben ezeket a termékeket vásárolják, de csak a kevésbé makacs lerakódásokat, a hajcsomókat vagy a csövekben összegyűlt zsírt tudjuk feloldani velük.

A savas lefolyótisztítók veszélyesebbek és használatuk nagyobb odafigyelést igényel. Szinte mindenféle dugulással képesek megbirkózni, ugyanakkor a csöveket is károsíthatják, mivel sósavat vagy kénsavat tartalmaznak, ami tönkreteheti a porcelánt, az alumíniumot és az acélt is. Ezeket a szereket csak utolsó lehetőségként és nagy elővigyázatossággal vessük be.

A környezettudatos gondolkodás előtérbe kerülésével váltak népszerűvé az enzimes termékek. Mivel kíméletesen fejtik ki hatásukat, inkább megelőzésre alkalmasak, semmint a meglévő dugulások elhárítására.

3.9/5 - (14 votes)