Duguláselhárítás Kaposvár


Duguláselhárítás Kaposvár
Steller Gyula
Duguláselhárítás, vízszerelés, csatornatisztítás
Weboldal: Dugulaselharitaskaposvar.hu
Telefon: 06 70 272 53 72

Kapos Clean Kft
Tevékenység: Dugulás elhárítás. lakáson belül is. Csatornamosatás és tisztítás Woma berendezéssel. Szennyvízszippantás, szennyvíztárolók tisztítása, zsírfogó aknák tisztítása. Hétvégén, ünnepnapokon is.
Cím: 7400. Kaposvár, Maros u. 13.
Telefon: 06-82-422-964, 06-30-348-0058, 06-30-227-8424

Tisztelt Kaposvári duguláselhárító szakember, amennyiben szeretne weboldalával ingyenesen megjelenni az oldalunkon, kérjük jelentkezzen a „KAPCSOLAT” menüpontban. A feltételekről írásban tájékoztatjuk.

Duguláselhárítás Kaposvár

  • Beltéri lefolyók és csatornarendszerek szakszerű tisztítása.
  • Kültéri csatorna hálózatok tisztítása.
  • Esővíz elvezető rendszerek duguláselhárítása.
  • Hibamegállapítások és szakvélemények kiállítása.
  • Lefolyótisztítás a legmodernebb duguláselhárító gépekkel.

Mitől alakul ki a dugulás a csatornarendszerben ?
Főként a szerkezeti hibák a felelősek (vékonyka csövek, rossz lejtések, hanyag illesztések, kontrás kötések), másodsorban a kevés víz és meleg víz felhasználás, ami túlzott mosogató és mosószer felhasználással párosul. És utoljára az idegen tárgyak a WC. vezetékében, úgymint: ételmaradék, toalett kacsa, intimbetét, nedves törlőkendő, gyerekjáték, macskaalom, stb.

Milyen eszközökkel dolgoznak a duguláselhárító szakemberek ?
Ipari kivitelű kézi spirállal, szívó-nyomó pumpával, motoros csőtisztító berendezéssel, hordozható nagynyomású, kompresszoros mosatóval, Woma rendszerű csatornamosató teherautóval, csatorna kamerával, stb. Minden esetben a megismert probléma határozza meg az bevethető technikát.

Előzze meg a dugulás kialakulását:

A konyhai mosogató lefolyó rendszerébe öntsünk havonta fazék forróvizet.
Nagyobb mennyiségű olajat vagy zsiradékot semmiképpen ne a mosogatóba öntsük.
Mosogató gépünkbe felváltva használjuk a tablettát és a folyékony mosogatószert.
A hosszú szőrű házi kedvenceink szőrzetét még a fürdés előtt alaposan keféljük ki.
Padlóösszefolyónkat 3 havonta tisztítsuk ki,  mosogatón szifonját 6 havonta.
A WC. ne szemetes !

Szappanhab, a dugulások okozója

A mosdó és a fürdőkád csöveiben a dugulásokért legtöbbször a megakadt hajcsomók és az összegyűlt szappanmaradék a felelősek. A szappanhab lerakódik és megkövül a csövek falán, csapdaként szolgál a többi szennyeződésnek is. Ha figyelmen kívül hagyjuk a szappanhab rejtette veszélyeket, komoly dugulást és sok pénzt kockáztatunk.

Enyhébb esetekben a már lerakódott szappan eltávolításához és a megelőzéshez is használhatjuk a következő módszert. Egy teáskannában forraljunk vizet, majd öntsük az egészet egyszerre a lefolyóba. A lobogó víz minden szappanmaradékot felolvaszt és biztonságosan kivezet a csőből. Ha hetente egyszer elvégezzük ezt a néhány perces műveletet, szinte biztos, hogy el tudjuk kerülni a dugulásokat.

A szűrő is sokat segít, de ne a műanyag, hanem a fémhálós változatokat válasszuk. Ezek finomabb szövésűek, így sokkal több szappant tudnak megfogni. A szódabikarbóna és a víz keverékével is nagyon jó eredményt érhetünk el, ráadásul a csatorna kellemetlen szagától is megszabadulhatunk. Öntsünk belőlük 1-1 bögrével a lefolyóba, majd öblítsük le forró vízzel és a csövek szappanmentesek lesznek.

5/5 - (1 vote)