Dugulás biztosítás – Mikor fizet a biztosító?

A duguláselhárítás telefonszáma

Hát furcsa egy kifejezés ez ! Helyesen így hangzana: „Biztosítás szennyvízbetörésre”
Bármely biztosítótársaságnál vagy alkusznál kötünk lakás vagy üzlet biztosítást, jól járjuk körül a témát a dugulás okozta káresemény tekintetébe. Többnyire nem fizetnek ! A dugulások következtében fellépő káresemény egy speciális esemény, általában évi 1 esetben és csak meghatározott összegig térít a biztosító. Van, hogy külön be kell venni a biztosítási csomagba a „Dugulás biztosítás” opciót.

Masszív dugulás a konyhában
Masszív dugulás a konyhában

Biztosítók, ahol lehet kötni biztosítás a duguláselhárításra

– Allianz Hungária – Otthonbiztosítás
– Házőrző lakásbiztosítás a Generali Biztosítótól
– Lakásdoktor szolgáltatás a Aegon Biztosítótól
– K&H World MasterCard plusz hitelkártya biztosítás
– Signal
– Uniqa

Dugulás biztosítás
Dugulás biztosítás

Talán a legfontosabb

A káresemény bekövetkeztével azonnal hívjuk a biztosítót. Majd készítsünk fotókat és videót, mert ez fontos lesz a szemle esetén és a káresemény jegyzőkönyv kitöltésénél is. Budapesti duguláselhárító szakembereink a dolgok szabályos intézésében is szívesen rendelkezésre állnak.

Amennyiben egy lakóközösség szeretné az összes lakást biztosítani a dugulások ellen, akkor érdemes felvenni (írásban) a kapcsolatot több biztosítóval is. Így megtudhatjuk, hogy melyik a legjobb ajánlat és melyik fizet a legtöbbet. a modern biztosítások – Assistance szolgálattal egybekötöttek, 24 órás ügyeleti telefonnal és kiküldhető gyors szolgálati szakemberekkel.

És akkor nézzük, hogy szól a hivatalos megfogalmazás

Dugulás elhárítás térítés (A biztosító weboldaláról)
Biztosítási eseménynek minősül, ha a lakóépület vagy lakás határoló falain belül lévő lefolyóvezetékek dugulásából származó hibák elhárításával a biztosítottnak költsége merül fel. A biztosító a dugulás elhárításának igazolt és indokolt költségeit téríti meg. A biztosító biztosítási időszakonként csak egy biztosítási eseményre teljesít szolgáltatást. Egy biztosítási időszakban bekövetkezett több biztosítási esemény bejelentése esetén a biztosító az időben korábban bekövetkezett biztosítási eseményre teljesít szolgáltatást.

4.8/5 - (6 votes)