A duguláselhárítás telefonszáma

Darálós WC. duguláselhárítás

Darálós WC. duguláselhárítás Budapesten
Leginkább a „millenium korabeli” belvárosi lakásokban találkozhatunk darálós WC. berendezéssel. Azon leválasztott lakásokba került a darálós WC. beépítésre ahol nincs megfelelő átmérőjű (110mm-es) lefolyócső, ugyanis ez a cső a nagyobb lakásban „maradt”,  mely viszont elengedhetetlen feltétele a hagyományos (gravitációs rendszerű) toalett beszerelésének. Ilyen esetben adott a megoldás, azaz a szennyeződést le kell darálni, majd a szűk keresztmetszetű (32-63 mm) mosogató lefolyórendszerébe lehet bepumpálni és tovább juttatni. Sajnos a beépítések döntő többsége engedély nélkül lett kivitelezve, így gyakori forrása lehet a központi strang vezeték dugulásoknak.

A képen a tampontól eldugult darálós WC. látható
A képen a tampontól eldugult darálós WC. látható

Az utólagos beépítés során, vagy a kézmosó, vagy rosszabb esetbe a mosogató strang vezetékére köti rá a mester. Azonban ezekben a házakban sokszor olyan mértékben elöregedett már ez a vékony strang cső,  amibe bekötik a darálós WC. vezetékét, hogy folyamatosan felakad minden, ezért egy  idő után dugulás alakulhat ki.

Ilyenkor  vezetékek nagy része nem tudja kiszolgálni a darálós szerkezet által előállított szennyeződést és annak elvezetését,  ami által szükségessé válik a duguláselhárítás. A darálós WC.-k másik nagy hátránya, hogy csak elektromossággal működtethető, tehát gondot jelenhet egy esetlegesen kialakult áramszünet.

Darálós WC. beépítése
Darálós WC. beépítése

A sok hátrány mellet persze nem szabad megfeledkezni előnyéről sem, mely lehetővé teszi a komfort nélküli lakások komfortosítását, valamint a darálós toalettek szivattyúi képesek szennyvíz átemelési célokat is kiszolgálni.

A darálós WC. használata során tehát kifejezetten figyelni kell arra, hogy lefolyóba nem illő tárgyak semmiképp ne kerüljenek a WC. csészébe (nedves törlőkendő, rongy, szemét, cigaretta csikk, betét,  tampon, nejlon zacskó). A duguláselhárítás darálós WC.-k esetében ugyan hatékony módszer, de egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy szakembert kelljen hívni, így megőrizhető lefolyónk épsége.

Darálós WC. beépítése

Darálós WC. beépítése

Vállajuk darálós WC.-k szakszerű beépítését, karbantartását és duguláselhárítását Budapest teljes területén. Első sorban az eldugult lefolyó vezetékek szakszerű gépes tisztításával foglalkozunk, de a tartályban megakadt idegen tárgyak eltávolítását is vállaljuk. Kiemelt Budapesti kerületek ahol duguláselhárítást, csatornatisztítást és vízvezeték szerelést vállalunk: IV.  VI.  X.  XVIIXVIII.  XIX.  XXIII.  kerület.

nedves törlő, szivacs, tömítés
nedves törlő, szivacs, tömítés

És itt van az iskolapéldája a trehány munkának. 50 mm csőre kötötték rá a WC. csészét, ezért állandó dugulás van. Amennyiben csak ilyen kis átmérőjű cső áll rendelkezésre, akkor darálós WC. beépítése indokolt.

Trehány, szakszerűtlen munka
Trehány, szakszerűtlen munka
4.5/5 - (17 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma