Darálós WC. beépítése

A duguláselhárítás telefonszáma

Darálós WC. beépítése
A darálós WC. sokak számára egy problémás dolog, mert sok rosszat hallottak már róla…. hogy állandóan csak a gond van vele, meg nagyon kell rá vigyázni, meg sokszor eldugul. Azonban sokan élnek olyan lakásba, (főleg a fővárosban, ami a századforduló környékén épült) ahol nincs más megoldás, ha WC-t szeretnének az otthonukba. Ezek a leválasztott lakások vagy komfort nélküli otthonok nem rendelkeztek lakáson belül található mellékhelyiséggel, így a darálós WC. elterjedése a bentlakók számára valódi megváltást jelentett.

Darálós WC. fajták
Darálós WC. fajták

 

Hova kerül beépítésre a darálós WC.

Mivel a gravitációs rendszerű WC.-k beépítése itt lehetetlen, a ledarálás maradt az egyetlen járható út. Olyan ingatlanoknál, ahol nincs 110 mm-es lefolyó nem marad más megoldás mint a nyomott szennyvízrendszer beépítése. A technika fejlődésével, a darálós WC. beépítése ideális megoldás a komfort nélküli lakások számára. Ha üzlethelyiségben, szuterénben, tetőtérbe, leválasztott lakásokba vagy éppen a modern rendszerű WC. kiépítésére alkalmatlan műemléki épületekbe szeretnénk WC.-t, nem is marad más választásunk, mint a darálós WC. beépítése. Óriási előnye, hogy bárhova beszerelhető (még csatornaszint alá is) és beépítése sem bontást, sem engedélyeket nem igényel. Szakértelmet azonban annál inkább.

Darálós WC. - falsík mögé épített és hagyományos
Darálós WC. – falsík mögé épített és hagyományos

A darálós WC. főbb tulajdonságai

A darálós WC. nem nagy helyigényű, szerkezeti tartozékaival együtt sem foglal nagy helyet egy kisebb fürdőszobában sem. Megjelenésére sem lehet panasz, ezek a WC.-k, akárcsak a hagyományosak, szép kivitelezésben, többféle dizájnnal kaphatók. A darálós WC.-t azon helyiségekbe szokták beépíteni, ahol a lefolyócsövek átmérője 110 mm-nél kisebb. Ehhez a WC. típushoz ennek a csőátmérőnek felére-harmadára, 32-40-50-63 mm-re van csupán szükség. Nem igényel külön vízbekötést és napokig tartó munkát, tulajdonképp fúrást-faragást is alig. A darálós WC. beszerelésével a szakember néhány óra alatt végezhet, ha minden ideális, a szerkezet beépítésével egy komfortos otthont kaphatunk. Fontos: ha anyagi lehetőségeink engedik válasszunk minőségi darabot, neves gyártótól (Dab, Wilo, Grundfos, Alföldi, Sanipump), így hosszú évekig fog szolgálni minket a berendezés.

Wc. csészébe épített darálós WC.

A darálós WC. fajtái

A darálós WC.-ket két fő csoportba oszthatjuk: a kerámia WC. testtel egybeépített és a különálló típus. A kerámiával egybeépített darabok nagyon szépek, de az áruk elég borsos (akár 200 ezer forint is lehet). A hagyományos műanyagtartályos darálós WC.-ket már 50 ezer Ft.-tól forgalmazzák. Amennyiben valakit zavar a daráló szerkezet az választhat a falsík mögé beépíthető típust is.

Darálós WC. - Wilo
Darálós WC. – Wilo

Fontos információk

Mivel a darálós WC. egy összetett szerkezet ezért érdemes 1-2 évente átnézetni egy specialista szakemberrel. Főbb átnézendő dolgok: elektromos bekötés, lefolyócső csatlakozások, vágókés állapota, tartály belső állapota. Amire feltétlen figyeljünk: soha nem kerülhet a WC.-be semmilyen idegen tárgy vagy anyag, mert garantált a lesz a dugulás vagy a készülék tönkre mehet.

Videó a darálós WC. működéséről:

Duguláselhárítás Budapesten – fix áron a legolcsóbban. Fertőtlenítés és Womás duguláselhárítás.

5/5 - (4 votes)