Csőgörény

De mi is az a lefolyótisztító csőgörény ?
Akkor kezdjük egy kis történelmi visszatekintéssel. Az első szennyvízelvezető hálózatot még a rómaiak építették az ókorban. Aztán nagy szünet a sötét középkorban, jött is a kolera… És valamikor a XVII. századba beköszöntött az ipari forradalom, meg az újkor, majd a túlnépesedett városok szennyvíz elvezetésének problémája újra terítékre került.

csőgörény

És az angolok újra feltalálták a csatornahálózatot, ami folyton eldugult.
Valamelyik természettudós ismervén a patkány és a görény természetrajzát a következő javaslattal állt elő (állítólag) : ezek a kis mozgékony (amúgy nem túl népszerű, sőt sokakban undort keltő dögök) állatok majd átrágják a dugulást, csak engedjük be őket a lefolyóba és rakjunk mögöttük tüzet. És a dolog működött, a kis állat a tűztől nagyon fél ezért csak egy út vezetett a szabadság felé… előre át a duguláson. A dolog ezek szerint működött, a csatornapatkánynál biztos…. a görény lehet, hogy csak városi legenda.  Tehát a csőgörény és csőpatkány elnevezés ide vezethető vissza.

gorenyMost, hogy múltbéli ismereteinket felfrissítettük, jöhet a jelen.

Manapság már nem szükséges kisemlős barátainkat sanyargatnunk az eldugult lefolyók kitisztításával, mivel akár a sarki boltban is beszerezhető egy kéz csőgörény. Aki többet is szán rá már motoros változatban is vásárolhat. (több százezerért)

Csőgörény árak:
Kézi csőgörények árai: 1500 Ft. – 6000 Ft.
Gépi csőgörények arai: 100.000 Ft. – 1500.000 Ft.

Használható, kézi csőgörény.
Használható, kézi csőgörény. Sajnos drága.

Olcsó kis OBIS, TESCOS, PRAKTIKERES vackok…
Gyakorlatilag kidobott pénz… Csavaródik-tekeredik-hajlik össze-vissza. Embert nem ismertem még aki megoldotta volna a duguláselhárítást ezekkel az 1-2 ezer forintos kütyükkel. Ezek az eszközök a csatorna tisztítás vakvágányai… szégyen a csőgörényre nézve.

kezi-csogoreny

A dobba szerelt spirálú típusok, már komolyabb dolgok, és használhatóbbak, de ezek sajnos 10-30 ezer ft.-ba kerülnek. Működési elvüket tekintve, kézi erővel kell forgatni őket az eldugult kézmosó, mosogató és egyéb csövekbe.

ridgid-csogoreny


És akkor el is érkeztünk a valóban használható lefolyótisztító csőgörényhez
. Na ez csak a mestereknek van, mivel 300 és 1.5 millió Ft. között mozog az ára a minőségi ipari kivizelű berendezéseknek.  Nagy teljesítményű motor forgatja és tolja előre a spirált a dugulás felé. Ezek már valóban használható ipari eszközök, 30mm és 500mm csőátmérő között biztosan. Itt már komoly edzett rugóacélból készült a spirál, nem valami kihajlós vacakból, mint az eldobhatót pár ezer forintos játékszereknél. A spirál átmérők általában 10-32 mm közöttiek és különféle rafinált fejek szerelhetők a végükre.

Ipar csőgörény
Duguláselhárítás Budapest – 1 órán belül !
Lefolyótisztítás Pest megyében, fix áron a legolcsóbban.

Kiemelt Pest megyei települések :

WC., mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhany, kád duguláselhárítása gépi technológiával, garanciával, kedvező áron Budapest minden kerületében. Woma dugulás elhárítás, csatorna mosatás, magasnyomású csatorna tisztítás, gyorsan. Kiemelt kerületek –  Budapest –  6. 7. 10. 19. 20. 22. 23. kerület.

Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Duguláselhárítás házilag

Csőgörény
6 5 100%