A duguláselhárítás telefonszáma

Csőgörény

De mi is az a lefolyótisztító csőgörény ?
Akkor kezdjük egy kis történelmi visszatekintéssel. Az első szennyvízelvezető hálózatot még a rómaiak építették az ókorban. Aztán nagy szünet a sötét középkorban, jött is a kolera… És valamikor a XVII. századba beköszöntött az ipari forradalom, meg az újkor, majd a túlnépesedett városok szennyvíz elvezetésének problémája újra terítékre került.

csőgörény

És az angolok újra feltalálták a csatornahálózatot, ami folyton eldugult.
Valamelyik természettudós ismervén a patkány és a görény természetrajzát a következő javaslattal állt elő (állítólag) : ezek a kis mozgékony (amúgy nem túl népszerű, sőt sokakban undort keltő dögök) állatok majd átrágják a dugulást, csak engedjük be őket a lefolyóba és rakjunk mögöttük tüzet. És a dolog működött, a kis állat a tűztől nagyon fél ezért csak egy út vezetett a szabadság felé… előre át a duguláson. A dolog ezek szerint működött, a csatornapatkánynál biztos…. a görény lehet, hogy csak városi legenda.  Tehát a csőgörény és csőpatkány elnevezés ide vezethető vissza.

gorenyMost, hogy múltbéli ismereteinket felfrissítettük, jöhet a jelen.

Manapság már nem szükséges kisemlős barátainkat sanyargatnunk az eldugult lefolyók kitisztításával, mivel akár a sarki boltban is beszerezhető egy kéz csőgörény. Aki többet is szán rá már motoros változatban is vásárolhat. (több százezerért)

Csőgörény árak:
Kézi csőgörények árai: 1500 Ft. – 6000 Ft.
Gépi csőgörények arai: 150.000 Ft. – 800.000 Ft.

Használható, kézi csőgörény.
Használható, kézi csőgörény. Sajnos drága.

Olcsó kis OBIS, TESCOS, PRAKTIKERES vackok…
Gyakorlatilag kidobott pénz… Csavaródik-tekeredik-hajlik össze-vissza. Embert nem ismertem még aki megoldotta volna a duguláselhárítást ezekkel az 1-2 ezer forintos kütyükkel. Ezek az eszközök a csatorna tisztítás vakvágányai… szégyen a csőgörényre nézve.

kezi-csogoreny

A dobba szerelt spirálú típusok, már komolyabb dolgok, és használhatóbbak, de ezek sajnos 10-30 ezer ft.-ba kerülnek. Működési elvüket tekintve, kézi erővel kell forgatni őket az eldugult kézmosó, mosogató és egyéb csövekbe.

ridgid-csogoreny


És akkor el is érkeztünk a valóban használható lefolyótisztító csőgörényhez
. Na ez csak a mestereknek van, mivel 300 és 1.5 millió Ft. között mozog az ára a minőségi ipari kivizelű berendezéseknek.  Nagy teljesítményű motor forgatja és tolja előre a spirált a dugulás felé. Ezek már valóban használható ipari eszközök, 30mm és 500mm csőátmérő között biztosan. Itt már komoly edzett rugóacélból készült a spirál, nem valami kihajlós vacakból, mint az eldobhatót pár ezer forintos játékszereknél. A spirál átmérők általában 10-32 mm közöttiek és különféle rafinált fejek szerelhetők a végükre.

Ipar csőgörény

Duguláselhárítás Budapest – 1 órán belül !
Lefolyótisztítás Pest megyében, fix áron a legolcsóbban.

Konyhai mosogató duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében.

Kiemelt Pest megyei települések :

Fürdőszoba duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében.

WC., mosogató, mosdó, padlóösszefolyó, zuhany, kád duguláselhárítása gépi technológiával, garanciával, kedvező áron Budapest minden kerületében. Woma dugulás elhárítás, csatorna mosatás, magasnyomású csatorna tisztítás, gyorsan. Kiemelt kerületek –  Budapest –  6. 7. 10. 19. 20. 22. 23. kerület.

Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Duguláselhárítás házilag

4.8/5 - (9 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma