A duguláselhárítás telefonszáma

Csőgörény vásárlás – Bauhaus, Obi, Praktiker

Csőgörény vásárlás – Bauhaus, Obi, Praktiker
A fent nevezett barkácsáruházak bármelyikében vásárolhatunk olcsó kézi csőgörényt. A következő rövid cikkben ugyan is csak ezekről a pár ezer forintért beszerezhető eszközökről lesz szó. Az ipar, motoros csőgörények otthoni felhasználásra nagyon drágák (300.000-500.000 Ft.) és kezelésüket érdemes inkább duguláselhárító szakemberre bízni.

Hogy néz ki a kézi csőgörény:
Általában 3 méter és 10 méter körüli hosszban kaphatóak. A feltekert spirál rész átmérője 4mm és 10mm között van. A kézi csőgörény 3 fő részből áll: bevezető fej (ez lehet villás vagy kampós), a második a spirál rész és végül a tekerő fogantyú. Az eszköz alapanyaga acéldrót, mely spirál formába van feltekerve, majd edzve és végül rozsdamentes bevonattal ellátva. Az összes olcsó csőgörény közös jellemzője, hogy csak kisebb átmérővel rendelkező lefolyók (kézmosó és padlóösszefolyó) dugulások elhárítására lehetnek alkalmasak.

Mikor használjuk a csőgörényt?
Kisebb átmérőjű (32mm-40mm) lefolyócsövekben tudjuk alkalmazni leginkább, ilyen lehet a mosdó lefolyó, zuhany lefolyó, padló összefolyó, esetleg a fürdőkád lefolyó rendszere, ha van szerelőablak a kád oldalán, ahonnan hozzáférünk a lefolyó vezetékhez. A felsorolt vezetékekben kialakult kisebb lerakódások eltávolítására alkalmas a kézi csőgörény.

Hogyan használjuk a csőgörényt?
A legelső az legyen, hogy mindig szereljük le a szifonokat, bűzelzárókat, hogy direktbe a lefolyóba tudjuk juttatni a csőgörényt, soha ne akarjuk a szifonon vagy bűzelzárón áterőltetni a csőgörényt. Ameddig lehet, addig dugjuk be a csőgörényt, majd dinamikusan kezdjük el forgatni a csőgörényt, ezt a mozgatást érdemes az óramutató járásával megegyező irányba folytatni. Mozdulataink legyenek dinamikusak, de óvatosak, mert a spirál könnyen megakadhat egy könyökbe és megszorulhat. Ha nem tudunk egy ponton tovább haladni, mert megfeszül vagy megakad, akkor húzzuk ki a lefolyóból, amíg még lehetséges! A munka végeztével érdemes bőséges forró vízzel átöblíteni a rendszert és esetleg jól megpumpálni a fellazított szennyeződéseket.

Este van, de nem alszik Budapest
Este van, de nem alszik Budapest

Melyik barkácsáruházban lehet beszerezni a csőgörényt?

1. Bauhaus
ALPHA TOOLS – csőgörény 9mm átmérő, – 10 métere hosszban
32-40 mm csövek tisztításához

2. OBI
LUX – csőgörény Classic 3 métere hosszban
32-40 mm csövek tisztításához

3. Praktiker
TOP TOOLS csőgörény 10mm átmérő, 8 méteres hosszban

És egy megtekintésre érdemes videó:

Tisztelt Látogató, amennyiben nem sikerült otthonában házilag elhárítania a dugulást, akkor keresse Budapesti duguláselhárító szakembereinket. Duguláselhárítás Budapest és Pest megyében.

4.7/5 - (8 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma