Csaptelep bekötése és beszerelése

A duguláselhárítás telefonszáma

Tanácsok a csaptelep vásárlásához:
Általában már itt  a vásárlásnál eldől, hogy meddig lesz használható új csaptelepünk. Ha minőségi csaptelepet vásároltunk, akkor a felszerelése könnyen fog menni,  mert a dobozában van műszaki leírás, a tartozékok minőségi darabok, a menetek tökéletesek, a tömítések precízek és minimum 5 év garancia is jár hozzá. A vásárlásnál figyeljünk a csaptelep súlyára is, a rézből készült minőségi csaptelepnek nehéznek kell lennie, míg egy olcsó kínai darab spiáterből készült, ami túl könnyű és ez nem a minőség záloga.

Korszerű kerámiabetétes mosogató csaptelep
Korszerű kerámiabetétes mosogató csaptelep

Csaptelepek bekötése és beszerelése

Egy minőségi csaptelep jó néhány évtizedet kibír, azonban nem az örökkévalóságnak vannak tervezve. Ha a régi már elkopott, tönkrement vagy egyszerűen újat, szebbet szeretnénk a konyhába vagy a fürdőszobába, a csaptelepek beszerelése olyan munka, amit nagy kézügyességgel és megfelelő szerszámokkal rendelkező személyek is el tudnak végezni. Aki még nem próbálta a csaptelepet lecserélni és nincs benne gyakorlata az jobb ha szakembert bíz meg a feladat elvégzésével, így sok bosszúságtól  kíméli meg magát. A csaptelep csere  házilag is megoldható, de néhány fontos szerszámra szükség lesz: villáskulcs, csőfogó, (csőkulcs, esetleg imbuszkulcs csavarhúzó, megfelelő tömítések) ezek a legtöbb háztartásban megtalálhatók. A csaptelep csere azonban némi műszaki érzéket igényel.

Zuhanyfejjel ellátott mosogató csaptelep
Zuhanyfejjel ellátott mosogató csaptelep

Csaptelep szerelés házilag

Ha kiválasztottuk a megfelelő csaptelepet legelőször zárjuk el a hideg és a meleg víz oldali sarokszelepeket. Gyakran szembesülünk azzal, hogy nem működnek az elzárók… Ilyenkor a központi elzárót vagy a vízóránál lévő főcsapot zárjuk el. A vezetékekben maradt vizet a csapok megnyitásával teljesen engedjük ki. A régi csaptelep eltávolítása is járhat némi fejtöréssel, ha be van vízkövesedve a rögzítők vagy hollanderek. Ez után töröljük tisztára a burkolat vagy szaniter (mosdó vagy mosogató) azon felületet, ahova felszereljük a (mosdó, mosogató, kád) azon részét, ahova a csaptelep csatlakozni fog, valamint tisztítsuk meg az új csaptelep meneteit is. Ne feledkezzünk meg a tömítésekről sem, nehogy szivárgás miatt le-fel kelljen szerelgetnünk a csaptelepet.

Mozgásérzékelős mosdó csaptelep
Mozgásérzékelős mosdó csaptelep

Felszerelés előtt győződjünk meg róla, hogy nincs szennyeződés az új csaptelep belsejében (papír, tömítés, sorja), majd a megfelelő szerszámok (villáskulcs, csőfogó) segítségével húzzuk meg a meneteket vagy csatlakozásokat fixre, hogy elkerüljük a szivárgást. Előfordulhat, hogy azokat a csomag nem tartalmazza, ezért jobb, ha előre ellenőrizzük és gondoskodunk a beszerzésükről. Mosogató csaptelep beépítésénél szoktunk azzal szembesülni, hogy a gyárilag adott flexibilis nyomócső túl rövid. Ilyenkor vagy hosszabbat építünk be vagy megfelelő flexibilis toldást alkalmazhatunk.

Mosdó csaptelep
Mosdó csaptelep

A fürdőkád csaptelep beépítésének lépései

1. Víz elzárása
2. A hollanderek feloldása
3. A régi csapatelep és takaró rózsák levétele
4. A csap rögzítő excenterek meneteinek megtisztítása
5. Az excenterek tengelybe igazítása az új csaptelephez (ha szükséges)
6. Új takaró rózsák felhelyezése
7. Az új csaptelep felszerelése (a megfelelő tömítésekre figyelni)

Mindig ügyeljünk arra, hogy egyenesben álljon a csaptelep, mert például egy mosogató csaptelepnél különösen zavaró lehet, ha nem jó pozícióba lett rögzítve, így kínlódás a használata. Nyissuk meg újra a vizet és próbáljuk ki a csaptelepet! Ha jó munkát végeztünk, csepegést, szivárgást sehol sem fogunk tapasztalni! Bármilyen új szerelvényt építünk be, érdemes másnap gondosan ellenőrizni, hogy nem látunk-e csepegést a csatlakozásoknál.

A mosogató csaptelep beépítésének lépései

1. Víz elzárása
2. Flexibilis bekötőcsövek hollandereinek feloldása
3. A csaptelep rögzítő csavar (menetes szár) feloldása (általában speciális csőkulccsal)
4. A régi csapatelep levétele és kifűzése
5. Minden felfekvő felület megtisztítása (bútorlap vagy mosogató tálca)
6. Az új csaptelep flexibilis bekötőcsövek stabil rögzítése az új csaptelepbe
7. Az alsó rögzítőelemek felszerelése (tömítés, szorító kengyel, menetes szár)
8. Flexibilis bekötők rögzítése (a sarokszelep menetek és a tömítések ellenőrzése)

Lengőkaros mosogató csaptelep
Lengőkaros mosogató csaptelep

Milyen csaptelepek beszerelésévek foglalkozunk

Gyakorlatilag minden fajta csaptelep beépítését vállalják szakképzett vízvezeték szerelő kollégáink. Legyen az: mosogató csaptelep, fürdőkád csaptelep, kézmosó csaptelep, zuhany csaptelep. Ezen kívül főelzáró és sarokszelep cseréjét is vállaljuk. Hagyományos forgó gombos, kerámia betétes és termosztátos csaptelepek beépítését is vállaljuk.

Termosztátos fürdőkád csaptelep
Termosztátos fürdőkád csaptelep

Csaptelepek szakszerű beépítése

Vízvezeték szerelés, fűtésszerelés, duguláselhárítás, csatorna kamerázás, fertőtlenítés. Termosztátos csaptelepek, mozgásérzékelős csaptelepek, kerámiabetétes csaptelepek beszerelése és cseréje. Amennyiben Ön régebbi típusú csaptelepet (tekerő gombos) szeretne felszereltetni, ebben is tudunk segíteni. Ha szükséges akkor beszerezzük.

Mozgásérzékelővel ellátott kézmosó csaptelep
Mozgásérzékelővel ellátott kézmosó csaptelep

Duguláselhárítás · Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás házilag

4.8/5 - (6 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma