A duguláselhárítás telefonszáma

Budapest csatornahálózata

A csatornahálózatok (szennyvíz) létrehozása már az ókori civilizációkat is foglalkoztatták. A csatorna hálózatok feladata az ember lét és tevékenység által keletkező kommunális szennyvíz elvezetésére szolgál. A szennyvíz eredete szerint lehet kommunális, ipari vagy mezőgazdasági eredetű. A jól felépített csatornahálózat gravitációs formában képes elvezetni a szennyvizet. Bizonyos esetekben ahol a domborzat nem engedi a gravitációs áramlást, ott szennyvízátemelő létesítmények beépítése szüksége. A csatornahálózatoknak zárt rendszerben kell üzemelniük.

A szennyvíz, már nem keveredhet ivóvízzel vagy ivóvíz kinyerésére alkalmas víztároló létesítménnyel. Korábban Budapesten is megszokott volt az emésztőgödrök és szikkasztók megléte, de ezek folyamatos korszerűsítésén dolgozik az állam. Mivel a szennyvíz minden esetben fertőző (salak anyag), ezért szükséges zárt csatornahálózaton elvezetni a szennyvíz fogadó telepre és megtisztítani.

Budapest csatornahálózata
Budapest csatornahálózata

Budapest legkorábbi csatorna maradványaira (árkok és nyílt csatornák) a Budai oldalon bukkantak, valószínűleg az 1600 évek végéről szárazhatnak. A Pesti oldalon az 1700 évek végén (a mai belvárosban, Párisi utca környéke) kezdődött el a csatorna rendszerek kiépítése.

Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás Budapest

Budapest csatornahálózatának korszerűsítése és kiépítése a kiegyezést követő években, az 1870 évektől kezdődött el. Már a tervezés is nagyon előre látó volt, akár csak az összes XIX. század végi beruházás. A szennyvíz csatornahálózat olyan méretekkel készült, ami 150 év távlatából is képes kiszolgálni Budapest kommunális szennyvízének elvezetését. Természetesen a lakosság létszámának növekedésével folyamatos korszerűsítések lettek foganatosítva.

Budapesti panoráma
Budapesti panoráma

Budapest csatornahálózatának főbb tervezési szempontjai:

Lakosság jelenlegi száma és várható növekedése.
Település mérete és várható térbeli növekedése.
Domborzati viszonyok és geológiai adottságok.
A térség vízrajza, vízgazdálkodása és vízhálózata.
Lakó, ipari és mezőgazdaági területek aránya és elhelyezkedése.
Szennyvíz fogadó (tároló) területek megléte.
Szennyvíz elvezetés lehetőségei, sajátosságai.
Meglévő csatornahálózatok felhasználásának lehetőségei.

Budapest csatornahálózatáról (videó)


A csatornahálózat térbeni szerkezete követi a lakóépületek és ipari ingatlanok elhelyezkedését. Ez leggyakrabban sugár és gyűrű formájú. Budapest, mint világváros, gyakorlatilag teljes mértékben csatornázott. a csatornahálózat teljes hossza több ezer kilométer. Míg a múlt században Budapest teljes szennyvíz mennyisége, tisztítatlanul a Dunába lett elvezetve, napjainkra szennyvíztisztító telepek gondoskodnak a csatornarendszerből érkező szennyvíz megtisztításáról. Csak tisztított szennyvíz kerülhet már a Dunában.

És egy érdekes videó a szennyvízről és csatornázásról

A szennyvíz tisztítást, tisztító telepeken végzik, itt nem vegyszerekkel dolgoznak, hanem javarészt már biológiai eredetű szerekkel. A kommunális szennyvíz tisztítása első lépésben mechanikai szűrőkkel történik, majd ezt követően biológiai (baktériumok segítségével) történik. Speciális esetekben (fertőzés, vírus vegyszerek, ez történhet kémiai anyagok segítségével is.

Duguláselhárítás Budapest - fix árak
Duguláselhárítás Budapest – fix árak

Budapest csatornahálózata korszerűnek mondható, de folyamatos vizsgálatra, karbantartásra és felújításra szorul. Mik ezek a folyamatos feladatok: hibák feltárása csatornakamerákkal és szemrevételezéssel, csatorna felújítás és javítás, csatorna bővítés és korszerűsítés.

És egy két érdekes videó Budapest csatornahálózatáról. Az első a csatornavizsgálatot mutatja be a második videó a magasnyomású csatorna tisztítást.

Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás Budapest

Budapest csatornahálózatának folyamatos és hibamentes üzemeléséhez rendkívül fontos a napi szintű ellenőrzés és diagnosztika. A vizsgálatot csatorna kamerákkal és önjáró csatorna robotokkal végzik. A dugulások, lerakódások, gyökérbenövések felderítése nagyon fontos, a megbízható üzemeléshez.

Budapest látképe este
Budapest látképe este

Budapest csatornahálózatának folyamatos karbantartása, tisztítása, dugulás elhárítása minden napos feladat a Csatornázási Művek dolgozói számára. A leülepedett szennyeződések dugulások kialakulásához vezethet, ami óriási gondokat okozna. A szennyeződések eltávolítása nagynyomású berendezésekkel és szennyvíz szivattyúkkal történik.

Budapesten található utcai csatornafedelek.

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

És akkor lássuk miben tudunk segíteni

Mindenféle dugulás (mosdó, mosogató, összefolyó, WC, zuhanyzó) elhárítása a Budapesten.
Budapesti lakásokban, irodákban, üzlethelyiségekben vállalunk csatorna hálózat tisztítást Woma csatorna mosóval és spirálos duguláselhárító géppel. Amennyiben kollégánkat megkeresi telefonon, akkor már a hiba leírását követően árajánlatot tudunk adni a munkáról. Felkészült duguláselhárító szakembereink a legmodernebb gépekkel dolgoznak. Akár azonnal indulnak a problémát megszüntetni.

Fix árakkal dolgozunk, kiszállási díjat sem számolunk fel.
És talán ami még fontos, nem számolunk fel méterárakat sem. Bármilyen átmérőjű csatorna dugulás elhárítására fel vagyunk készülve. Minden szakemberünk Budapesten és Pest megyében lakik, ezért nagyon gyorsan tudunk reagálni a feladatokra. Igény esetén vízvezeték szerelő szakembert is bevonunk a szerelvények cseréjénél. Mielőtt telefonálna, feltétlen olvassa el a weboldalunkon található cikkeket a dugulások házilagos megszüntetéséről. Itt a dugulások megelőzéséről és az otthoni praktikákról találhat rengeteg hasznos írást.

Fontos figyelmeztetés!
Csak nagyon ritkán fognak segíteni bolti lefolyótisztító vegyszerek, sőt bizonyos granulátumok óriási károkat okozhatnak, mivel belekötnek a lefolyóhálózatba. A biztos megoldás, minden esetben a gépi dugulás elhárítás. A folyamatosan visszatérő dugulások hátterében nem a trehányság, hanem a kivitelező hibájából eredő a szerkezeti hibák állnak. Ezek általában a következők: rossz lejtés, sok könyök, túl vékony lefolyócső. Ezek a hibák lehetnek a konyhában, a fürdőszobában vagy az udvari főlefolyóban.

Hol alakulnak ki leggyakrabban a dugulások?
A dobogó legfelső fokán a konyhai dugulás áll, ezután holt versenyben a WC. dugulás áll a mosdó kagyló eldugulásával, majd ezt követi a zuhanytálca a fürdőkád és a padlóösszefolyó eldugulása. Ezen dugulások megszüntetése szinte rutinfeladat szakembereinknek.

Fürdőszobai, konyhai, pincei, garázs és udvari duguláselhárítás Budapest minden kerületében.
Profi duguláselhárító vállalkozásunk számára teljesen mindegy, hogy milyen átmérőjű csatorna dugult el, mert a legvékonyabb mosdó lefolyótól (30 mm) a legvastagabb udvari lefolyóig (300mm), minden dugulást el tudunk hárítani. A profi duguláselhárító csapatot az jellemez, hogy minden fajta csőtisztító géppel rendelkeznek, a kis kézi spiráloktól a több milliós csatornamosó kocsiig.

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében garanciával.
Első sorban a megjelölt kerületekben tudjuk teljesíteni az aznapi duguláselhárítást. A többi kerületben is dolgozunk, de lehet, hogy csak másnap tudnak megjelenni szakembereink.
Budán: az I. II. III. XI. XII. kerületben.
Pesten: a IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. kerületben.

Duguláselhárítás Budapest

Budapest összes kerületében dolgoznak, profi duguláselhárító szakembereink. Garancia vállalás, fix árak és pontos megjelenés jellemzi minden vízvezeték szerelő kollégánkat.

5/5 - (8 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma