Budapest csatornahálózata

A duguláselhárítás telefonszáma

A csatornahálózatok (szennyvíz) létrehozása már az ókori civilizációkat is foglalkoztatták. A csatorna hálózatok feladata az ember lét és tevékenység által keletkező kommunális szennyvíz elvezetésére szolgál. A szennyvíz eredete szerint lehet kommunális, ipari vagy mezőgazdasági eredetű. A jól felépített csatornahálózat gravitációs formában képes elvezetni a szennyvizet. Bizonyos esetekben ahol a domborzat nem engedi a gravitációs áramlást, ott szennyvízátemelő létesítmények beépítése szüksége. A csatornahálózatoknak zárt rendszerben kell üzemelniük.

Vége az emésztőgödröknek

A szennyvíz, már nem keveredhet ivóvízzel vagy ivóvíz kinyerésére alkalmas víztároló létesítménnyel. Korábban Budapesten is megszokott volt az emésztőgödrök és szikkasztók megléte, de ezek folyamatos korszerűsítésén dolgozik az állam. Mivel a szennyvíz minden esetben fertőző (salak anyag), ezért szükséges zárt csatornahálózaton elvezetni a szennyvíz fogadó telepre és megtisztítani.

Budapest csatornahálózata
Budapest csatornahálózata

Régi csatornák Budapesten

Budapest legkorábbi csatorna maradványaira (árkok és nyílt csatornák) a Budai oldalon bukkantak, valószínűleg az 1600 évek végéről szárazhatnak. A Pesti oldalon az 1700 évek végén (a mai belvárosban, Párisi utca környéke) kezdődött el a csatorna rendszerek kiépítése.

Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás Budapest

A korszerűsítés kezdete

Budapest csatornahálózatának korszerűsítése és kiépítése a kiegyezést követő években, az 1870 évektől kezdődött el. Már a tervezés is nagyon előre látó volt, akár csak az összes XIX. század végi beruházás. A szennyvíz csatornahálózat olyan méretekkel készült, ami 150 év távlatából is képes kiszolgálni Budapest kommunális szennyvízének elvezetését. Természetesen a lakosság létszámának növekedésével folyamatos korszerűsítések lettek foganatosítva.

Budapesti panoráma
Budapesti panoráma

Budapest csatornahálózatának tervezési szempontjai

1. Lakosság jelenlegi száma és várható növekedése.
2. Település mérete és várható térbeli növekedése.
3. Domborzati viszonyok és geológiai adottságok.
4. A térség vízrajza, vízgazdálkodása és vízhálózata.
5. Lakó, ipari és mezőgazdaági területek aránya és elhelyezkedése.
6. Szennyvíz fogadó (tároló) területek megléte.
7. Szennyvíz elvezetés lehetőségei, sajátosságai.
8. Meglévő csatornahálózatok felhasználásának lehetőségei.

Budapest csatornahálózatáról (videó)


A csatornahálózat térbeni szerkezete követi a lakóépületek és ipari ingatlanok elhelyezkedését. Ez leggyakrabban sugár és gyűrű formájú. Budapest, mint világváros, gyakorlatilag teljes mértékben csatornázott. a csatornahálózat teljes hossza több ezer kilométer. Míg a múlt században Budapest teljes szennyvíz mennyisége, tisztítatlanul a Dunába lett elvezetve, napjainkra szennyvíztisztító telepek gondoskodnak a csatornarendszerből érkező szennyvíz megtisztításáról. Csak tisztított szennyvíz kerülhet már a Dunában.

Érdekes videó a szennyvízről és csatornázásról

Szennyvíztisztítás Budapesten

A szennyvíz tisztítást, tisztító telepeken végzik, itt nem vegyszerekkel dolgoznak, hanem javarészt már biológiai eredetű szerekkel. A kommunális szennyvíz tisztítása első lépésben mechanikai szűrőkkel történik, majd ezt követően biológiai (baktériumok segítségével) történik. Speciális esetekben (fertőzés, vírus vegyszerek, ez történhet kémiai anyagok segítségével is.

Duguláselhárítás Budapest - fix árak
Duguláselhárítás Budapest – fix árak

Budapest csatornahálózata korszerűnek mondható, de folyamatos vizsgálatra, karbantartásra és felújításra szorul. Mik ezek a folyamatos feladatok: hibák feltárása csatornakamerákkal és szemrevételezéssel, csatorna felújítás és javítás, csatorna bővítés és korszerűsítés.

Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás Budapest

A csatornahálózatok karbantartása

Budapest csatornahálózatának folyamatos és hibamentes üzemeléséhez rendkívül fontos a napi szintű ellenőrzés és diagnosztika. A vizsgálatot csatorna kamerákkal és önjáró csatorna robotokkal végzik. A dugulások, lerakódások, gyökérbenövések felderítése nagyon fontos, a megbízható üzemeléshez.

Budapest látképe este
Budapest látképe este

Budapest csatornahálózatának folyamatos karbantartása, tisztítása, dugulás elhárítása minden napos feladat a Csatornázási Művek dolgozói számára. A leülepedett szennyeződések dugulások kialakulásához vezethet, ami óriási gondokat okozna. A szennyeződések eltávolítása nagynyomású berendezésekkel és szennyvíz szivattyúkkal történik.

Budapesten található utcai csatornafedelek

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

 

Budapest - csatornafedél
Budapest – csatornafedél

És akkor lássuk miben tudunk segíteni

Mindenféle dugulás (mosdó, mosogató, összefolyó, WC, zuhanyzó) elhárítása a Budapesten.
Budapesti lakásokban, irodákban, üzlethelyiségekben vállalunk csatorna hálózat tisztítást Woma csatorna mosóval és spirálos duguláselhárító géppel. Amennyiben kollégánkat megkeresi telefonon, akkor már a hiba leírását követően árajánlatot tudunk adni a munkáról. Felkészült duguláselhárító szakembereink a legmodernebb gépekkel dolgoznak. Akár azonnal indulnak a problémát megszüntetni.

Fix árakkal dolgozunk, kiszállási díjat sem számolunk fel.
És talán ami még fontos, nem számolunk fel méterárakat sem. Bármilyen átmérőjű csatorna dugulás elhárítására fel vagyunk készülve. Minden szakemberünk Budapesten és Pest megyében lakik, ezért nagyon gyorsan tudunk reagálni a feladatokra. Igény esetén vízvezeték szerelő szakembert is bevonunk a szerelvények cseréjénél. Mielőtt telefonálna, feltétlen olvassa el a weboldalunkon található cikkeket a dugulások házilagos megszüntetéséről. Itt a dugulások megelőzéséről és az otthoni praktikákról találhat rengeteg hasznos írást.

Fontos figyelmeztetés!
Csak nagyon ritkán fognak segíteni bolti lefolyótisztító vegyszerek, sőt bizonyos granulátumok óriási károkat okozhatnak, mivel belekötnek a lefolyóhálózatba. A biztos megoldás, minden esetben a gépi dugulás elhárítás. A folyamatosan visszatérő dugulások hátterében nem a trehányság, hanem a kivitelező hibájából eredő a szerkezeti hibák állnak. Ezek általában a következők: rossz lejtés, sok könyök, túl vékony lefolyócső. Ezek a hibák lehetnek a konyhában, a fürdőszobában vagy az udvari főlefolyóban.

Hol alakulnak ki leggyakrabban a dugulások?
A dobogó legfelső fokán a konyhai dugulás áll, ezután holt versenyben a WC. dugulás áll a mosdó kagyló eldugulásával, majd ezt követi a zuhanytálca a fürdőkád és a padlóösszefolyó eldugulása. Ezen dugulások megszüntetése szinte rutinfeladat szakembereinknek.

Fürdőszobai, konyhai, pincei, garázs és udvari duguláselhárítás Budapest minden kerületében.
Profi duguláselhárító vállalkozásunk számára teljesen mindegy, hogy milyen átmérőjű csatorna dugult el, mert a legvékonyabb mosdó lefolyótól (30 mm) a legvastagabb udvari lefolyóig (300mm), minden dugulást el tudunk hárítani. A profi duguláselhárító csapatot az jellemez, hogy minden fajta csőtisztító géppel rendelkeznek, a kis kézi spiráloktól a több milliós csatornamosó kocsiig.

Duguláselhárítás Budapest

Budapest összes kerületében dolgoznak, profi duguláselhárító szakembereink. Garancia vállalás, fix árak és pontos megjelenés jellemzi minden vízvezeték szerelő kollégánkat is. A feladatok tekintetében nem vagyunk válogatósak, lehet az a legkisebb mosdó dugulás vagy lehet az a komolya főcsatorna dugulás, mindent megoldunk.

Duguláselhárítás és csatornatisztítási Budapesten

Duguláselhárítás I. kerület – Vár kerület
Duguláselhárítás II. kerület – Rózsadomb
Duguláselhárítás III. kerület – Óbuda
Duguláselhárítás XI. kerület – Újbuda és Kelenföld
Duguláselhárítás XII. kerület – Krisztinaváros és Hegyvidék
Duguláselhárítás XVII. kerület – Rákoscsaba, rákosliget és Rákoskeresztúr
Duguláselhárítás XVIII. kerület – Pestszentlőrinc és Pestszentimre
Duguláselhárítás XIX. kerület – Kispest
Duguláselhárítás XXIII. kerület – Soroksár

A felsorolt kerületekbe nagyon gyorsan megérkeznek szakembereink.

5/5 - (9 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma