Az ideális WC. csésze és WC. tartály

A duguláselhárítás telefonszáma

Ebben a leírásban nem térek ki a csésze fajtákra, mert az már részletesen ismertettem. Biztos tapasztalta már mindenki, hogy vendégségben, szállodában vagy akár otthon – nem úgy megy le a WC. csésze tartalma ahogy annak le kellene menjen. A dolognak 3 oka lehet.  Az első, hogy  kevés öblítővíz jön a WC. tartályból. A második ok a WC. csésze kifolyója túl szűk vagy rossz kialakítású. A harmadik ok, ha ritkán is de gond van a WC. tartállyal és a WC. csészével is.

A jó WC. csésze

Nem egy megrendelő panaszkodott már arról, hogy fürdőszoba felújítás után, folyamatosan dugulás van a WC.-ben, ami előtte soha nem volt. Új WC. csésze vásárlásánál érdemes a csészébe belenézni még beépítés előtt. Mit is nézzünk? A csésze belsejében nincs e sérülés, máz leválás, öntési hiba, szűkület. A kifolyó részt is nézzük meg, nincs-e gyártási hiba, szűkület benne. Csak ismert gyártó, minőségi csészéjét vásároljuk meg. Ezen kívül, sokszor felmerül a kérdés, hogy : Miért nem megy le a WC papír?

Az ideális WC. csésze és WC. tartály
Az ideális WC. csésze és WC. tartály

A jó WC. tartály

WC. tartály vásárlása esetén, feltétlen kérjük ki szakember tanácsát. Mire érdemes figyelni? Alacsony beépítési magasságnál is megfelelő sebességű legyen az öblítés. Mindig a nagyobb vízkapacitásút válasszuk, majd otthon az úszón állíthatunk, ha túl sok lenne a vízmennyiség. Itt is érdemes a drágább minőségi darabokat választani, amihez a későbbiekben is vásárolhatunk alkatrészt (töltő szelep, leeresztő szelep). Senkit nem akarok pazarló és idétlen kísérletekre buzdítani, de egy megfelelő belső átmérővel rendelkező WC. csésze és egy jól méretezett és beállított WC. tartály együttese, akár fél guriga WC. papírt is képes gond nélkül leöblíteni. Egy ilyen jó választás lehet, a Geberit WC. tartály és a lapos öblítésű Alföldi WC. csésze.

Duguláselhárítás Budapesten  és vízvezeték szerelés Budapesten fix áron, olcsón Budapest területén. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Miden duguláselhárításra 1 hónap garanciát vállalunk.

5/5 - (5 votes)