Az emésztőkről általában

A duguláselhárítás telefonszáma

Az emésztőkről általában
Az emésztőgödrök szerepe hazánkban az elmúlt években jelentősen visszaesett a szennyvízhálózat fokozott kiépítése miatt. Ám sok helyen még mindig használatban vannak, sajnos legtöbbször úgy, hogy sem a karbantartásukról, sem a használatuk megfelelő módjáról a háztulajdonosok nem rendelkeznek a szükséges információkkal.

Régen az emésztőgödör egy földbe ásott nagy méretű lyuk volt csupán. Napjainkban viszont az emésztőgödröket betonból vagy acélból készült tartályok alkotják, melyeknek megvan a maguk működési mechanizmusa. Átlagos mélységük 2-3 méter, átmérőjük 1 méter, befogadóképességük pedig 4-7.000 liter. Kialakításukhoz nagy szabad területre van szükség, hiszen a méretes tartályon túl a víz elvezetésének is biztosítani kell a szükséges helyet.

Emésztő tartály

Az emésztőgödör működése biológiai folyamatokon alapszik, mivel a beérkező szennyvizet baktériumok “veszik kezelésbe” a tartályban. A kisebb-nagyobb szilárd darabokat tartalmazó szennyvizet ezek a baktériumok bontják le apró molekulákra. Mivel az emésztőgödör nem kapcsolódik a szennyvíz elvezető hálózathoz, idővel megtelik. Ezért van szükség bizonyos időközönként az ürítésére. Hogy milyen gyakran, azt főként az befolyásolja, hogy a fala milyen mértékben van elzsírosodva. Mivel a zsíros lerakódások csökkentik az emésztőgödör hatékonyságát, egy idő után dugulás léphet fel az emésztőben.

Emésztő tartály

Duguláselhárítás Budapest – garanciával – fix áron

Ezt megelőzhetjük azzal, ha odafigyelünk, hogy az emésztőgödörbe kizárólag lebomló hulladék kerüljön, illetve nem használunk olyan vegyi anyagokat, melyek elpusztíthatják az emésztőben tevékenykedő, és ezért annyira fontos baktériumokat. Az emésztőgödör tisztítását magunk is elvégezhetjük az erre a célra kapható készítményekkel, melyek eltávolítják az emésztő faláról a zsíros lerakódásokat, megszüntetik a kellemetlen bűzt és segítenek a dugulások megelőzésében. Az emésztő szintjének rendszeres ellenőrzése is elengedhetetlen, mert ha eléri a szennyvíz szintje a kifolyócsövet akkor visszafolyhat a szennylé a fővezetékbe és ott lerakódhat. A lerakódás pedig majdnem biztos, hogy duguláshoz vezethet.

Az emésztőgödrök használata egyre inkább visszaszorulóban van, mind többen szüntetik meg őket. Ám sok településen még mindig az egyetlen alternatívát jelentik a szennyvíz kezelésre, ezért érdemes figyelmet fordítani a megfelelő használatukra és karbantartásukra.

Budapesten, főként a külső kerületek egyes részein még nem megoldott a csatornázás, ez körülbelül 45 ezer ingatlant érint. Itt új szennyvízszállítási törvény lép életbe. Ennek bevezetése 2012. március 1-től lett foganatosítva és a vízfogyasztás alapján lett meghatározva a szennyvízszállítás díja.

Duguláselhárítás, lefolyótisztítás, csatornatisztítás Pest megyében és Budapest összes kerületében, fix áron a legolcsóbban. Fertőtlenítés, csatorna kamerázás, szennyvíz szivattyúzás és Womás csatornamosatás.

Budapest · Fix árak · Házilag · Szótár

Duguláselhárítás Pest megye kiemelt területein:
Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csomád, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Leányfalu, Kerepes, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa,  Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár,  Szada, Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Szigetmonostor, Telki, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Zsámbék.

4.7/5 - (4 votes)