A WC. pumpa használata

A duguláselhárítás telefonszáma

A lakásokban előforduló kisebb WC. dugulások elhárításnak tökéletes eszköze a népies nevén illetett: WC. pumpa. A legfőbb érv ami a használata mellett szól, hogy igen hatékony, olcsón beszerezhető és nem szükséges nagy gyakorlat a használatához. Fontos még megjegyezni, hogy hatástalanság esetén nem okoz olyan visszafordíthatatlan károkat mint egyik-másik agresszív lefolyó tisztítószer, ami beleköthet a lefolyócsőbe.

A WC. pumpa használata könnyen elsajátítható és lágyabb WC. csésze dugulásokat könnyen el tudunk vele hárítani. Egyébként a mosogató, kézmosó, fürdőkád és zuhanytálca lefolyó rendszeres pumpálása is kifejezetten tanácsos, mert ha bőséges forró víz mellett alkalmazzuk akkor a lefolyócsonk környékén megtapadt szennyeződéseket még időben fel tudjuk lazítani, így nem szűkül tovább a csőszakasz. Fontos, a WC. pumpa nem alkalmas a mosogató dugulás elhárítására, mivel a feje kicsi és a  pumpafej gumija pedig túlságosan kemény.

A WC. pumpa használata lépésekben

1. Feltétlen húzzunk gumikesztyűt a munka előtt.
2. Vizsgáljuk meg, mi okozhatta a WC. dugulást.
2. Minden hozzáférhető dolgot távolítsunk el a WC. csészéből.
3. Engedjük tele a WC. csészét mosószeres meleg vízzel.
4. Dugjuk le a WC. csésze garatba a pumpát.
5. Kezdjük el a ritmikus pumpálást, le és fel, apró vibráló mozgással.
6. A művelete addig folytassuk míg meg nem szűnik a dugulás.

Rengeteg kattintásvadász oldalon olvashatunk a WC. duguláselhárítás módszereiről. Ezek a weboldalak mosogató szerekről, szódabikarbónáról, meg ecetes átöblítésről írnak.  Ezeket a cikkeket nem szakemberek írták, fogalmuk sincs a duguláselhárításról. Nem fognak segíteni az említett javaslatok a WC. duguláson!

Hogyan használjuk a WC. pumpát?

Fontos információk a pumpa használatához

Hogyan kell használni a WC pumpát? Soha ne erővel akarjuk letuszkolni a dugulást. Türelemmel, lassan, apróbb vibrációs mozgással próbáljuk fellazítani, megindítani a dugulást. A pumpálás folyamán mindig bőséges vízoszlop legyen az eldugult lefolyóban, hogy ha megmozdulna a dugulás, legyen víztömeg ami elmossa. Tehát a WC.  pumpát úgy használjuk, mintha vajat akarnánk köpülni. A cél a lerakódás vagy dugulás megmozdítása. Nem az erős nyomó hatás fog segíteni, hanem a fel-le mozgatás! Amennyiben sikerrel jártunk, már csak a takarítás van hátra. Amennyiben továbbra is fenn áll a dugulás, akkor sajnos nem a WC. papír okozta, hanem valami darabosabb dolog vagy tárgy, ami megakadt a csésze kifolyó nyílásánál vagy a lefolyóban. Ilyen esetben profi duguláselhárításra lesz szükségünk. Egyébként a pumpa az otthoni lefolyótisztítás legjobb eszköze.

Használható, jó minőségű WC. pumpák

Jó WC. pumpák

WC. csésze dugulások gyakori okai

1. Sok WC. papír használat
2. Nedves törlők használata
3. Ételmaradékok beleöntése a WC. csészébe
4. A műanyag WC. illatosító eltűnése
5. Különféle tárgyak beleesése a csészébe

A WC. pumpákról

Sok fajta pumpa van forgalomban, az egyszerű pár száz forintostól a több tízezer forintos professzionális dugattyús típusokig (ezt csak a duguláselhárító szakemberek használják). Mindig az fogja meghatározni, hogy milyen pumpa használatára van szükség, hogy milyen fajta lefolyó dugult el. A WC. csésze eldugulásához a hosszú nyelű, kis fejű típusok a legjobbak. Ezekkel nagyobb erővel és bepiszkolódás nélkül tudunk pumpálni.

Ezeket a pumpák nem alkalmasak a WC. pumpálására

Ez a legjobb fajta WC. pumpa!

Klasszikus WC. pumpa

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak szakembereink

1. Spirálos (csőgörényes) duguláselhárítás
2. Magasnyomású csatorna mosatás (woma)
3. Vízvezeték szerelés
4. Fertőtlenítés Budapesten
5. Fűtésszerelés
6. Kamerás csatorna vizsgálat

Profi szívó-nyomó Rothenberger WC. pumpa

Videó: a Rothenberger  WC. pumpa használata

A videóban egy ipari minőségű (nem olcsó) speciális duguláselhárító eszköz használatát láthatjuk. A különböző adapterek segítségével, más-más típusú lefolyó vezetékekre csatlakoztatható. A ez eszköz a szívó-nyomó elven működik. Nem minden esetben a nyomás a lényeg, gyakrabban a vákuum az ami megmozdítja a lerakódásokat.

Lefolyótisztítás, csatornatisztítás, woma dugulás elhárítás, dugulás megszüntetés – non-stop Budapesten és Pest megyében, olcsón garanciával, modern duguláselhárító eszközökkel és duguláselhárító gépekkel.

4.4/5 - (7 votes)