A duguláselhárítás telefonszáma

A WC. pumpa használatáról

Miért pont a WC. pumpa?

A lakásokban előforduló kisebb dugulások elhárításnak tökéletes eszköze a népies nevén illetett: WC. pumpa. A legfőbb érv ami a használata mellett szól, hogy igen hatékony, olcsón beszerezhető és nem szükséges nagy gyakorlat a használatához. Fontos még megjegyezni, hogy hatástalanság esetén nem okoz olyan visszafordíthatatlan károkat mint egyik-másik lefolyó tisztítószer, ami beleköthet a lefolyócsőbe. A mosogató, kézmosó, fürdőkád és zuhanytálca lefolyó rendszeres pumpálása kifejezetten tanácsos, mert ha bőséges forróvíz mellett alkalmazzuk akkor a lefolyócsonk környékén megtapadt szennyeződéseket még időben fel tudjuk lazítani, így nem szűkül tovább a csőszakasz.

A pumpák fajtái

Sok fajta pumpa van forgalomban, az egyszerű pár száz forintostól a több tízezer forintos professzionális dugattyús típusokig (ezt csak a duguláselhárító szakemberek használják). Mindig az fogja meghatározni, hogy milyen pumpa használatára van szükség, hogy milyen fajta lefolyó dugult el. A WC. csésze eldugulásához a hosszú szárú kis fejű típusok a jobbak. Ezekkel nagyobb erővel és bepiszkolódás nélkül tudunk pumpálni.

 

A mosogatók és fürdőkádak pumpálásához viszont a nagyobb fejű és lágyabb gumiból készült, finomabb eszközök a legjobbak. Mindig a lefolyó méretéhez legjobban passzoló modelleket alkalmazzuk. Fontos, hogy a pumpa képes legyen vákuumot kelteni a csőszakaszban. Van még egy érdekes ázsiai modell, a pongtu, egy fóliát kell a csészére ragasztani, majd ezt nyomkodni. Ez WC. dugulás megszüntetésére lehet alkalmas.

Hogyan alkalmazzuk

Soha ne erővel akarjuk letuszkolni a dugulást. Türelemmel, lassan, apróbb vibrációs mozgással próbáljuk fellazítani, megindítani a dugulást. A pumpálás folyamán mindig bőséges vízoszlop legyen az eldugult lefolyóban, hogy ha megmozdulna a dugulás, legyen víztömeg ami elmossa.

Képek a különféle pumpákról

fa-nyelu-wc-pumpa
Klasszikus WC. pumpa

 

mosogato-pumpa
A legjobb mosogató pumpa

 

hasznalhatatlan-pumpa
Hasznavehetetlen pumpa

 

pumpa-4
Harmonikás pumpa

 

pumpa-2
Sűrített levegős pumpa

 

rothenberger-pumpa-5
Profi WC. pumpa

 

pongtu-pumpa
Pongtu pumpa

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak Budapesti duguláselhárító szakembereink:
1. Spirálos (csőgörényes) duguláselhárítás
2. Magasnyomású csatorna mosatás (woma)
3. Vízvezeték szerelés
4. Fertőtlenítés
5. Fűtésszerelés
6. Kamerás csatorna vizsgálat

Duguláselhárítás és vízvezetékszerelés fix áron, gyorsan, olcsón Budapest és Pest megye területén. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Miden duguláselhárításra 1 hónap garanciát vállalunk.

Duguláselhárítás Budapest · Duguláselhárítás fix áron · Duguláselhárítás házilag

4.4/5 - (7 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma