A szifonokról általában

A duguláselhárítás telefonszáma

Miért van szükség a szifonok beépítésére?
A legfontosabb szerepe, hogy a csatornából ne áramoljon vissza a bűz. Maga a kellemetlen szag természetes velejárója minden csatornahálózatnak, mivel különböző szerves anyagokat engedünk le rajta, amik bomlásnak indulnak, legyen szó a mosogató vagy a WC. lefolyó vezetékéről. A legkisebb légmozgás esetén a gázok megmozdulnak és távozni szeretnének. Jelen esetben a mosogatónk nyitott vezetékén át. Hamar rájöttek már a szerelők, hogy minden típusú lefolyóvezeték használati oldalára be kell építeni valami bűzzáró szerelvényt. A kisebb csőátmérőknél ezt egy külső szifonnal (mosogató, mosdó, zuhanyzó, fürdőkád, padló összefolyó) a nagyobb csőátmérőnél (WC. lefolyó), pedig a fajanszba épített bűzelzáró gáttal tudták megoldani. A szifonok másodlagos szerepe, hogy a nagyobb, darabos szennyeződések itt gyűlnek fel és nem kerülnek a csatorna hálózatba.

Ez a szifon már cserére szorul
Ez a szifon már cserére szorul!

A szifonokban a bűzelzárást minden esetben a lefolyó víz végzi, olyan képen, hogy a szifon hajlata tartja meg a bűzzáró víz mennyiséget a használat után. Vannak speciális esetek is, mint a mosógép falba épített bűzelzáró szifonja ahol egy plusz golyó is beépítésre került, mivel itt a szivattyú kinyomja a szifonból a bűzelzáró vizet.

Hol alkalmazunk szifonokat egy lakásban?
A mosogatónál, ez manapság már minden esetben műanyagból készül. Ezen felül gyakori a túlfolyóval és beépített leeresztő szelepes változat is.A fürdőkádnál, szintén műanyagból készülnek és túlfolyóval is rendelkeznek. Ezen felül gyakori a beépített leeresztő szelepes változat is. A kézmosóknál, ez készülhet műanyagból vagy krómozott fémből. Ezen felül gyakori a beépített leeresztő szelepes változat is. A padlóösszefolyóknál, ezek is általában műanyagból készülnek. Vannak egyszerű bűzelzáró könyökös típusok és vannak úgy nevezet úszóval rendelkezők. A zuhanytálcánál, műanyagból készülnek, beépített hajfogóval. A piszoár szifonjánál is a műanyag lett a népszerűbb a fémmel szemben.A bidé szifonja is műanyagból készül, de laposabb kivitelben. A bojlerek és kazánok túlfolyó szifonja is műanyagból készül. A mosógépek bűzzáró szifonja is műanyagból készül, beépített golyós szeleppel. Itt létezik falon kívüli és falba épített típus. Ezen felül léteznek univerzális, flexibilis szifonok (jollyflex), de ezek nem komoly megoldások és általában ideiglenes megoldást szolgálnak.

És pár fotó a felsorolt szifonokról:

mosogato-szifon
Mosogató szifon
kad-szifon
Fürdőkád szifon
mosdo-szifon
Mosdó szifon
padloosszefolyo-szifon
Padlóösszefolyó szifon
zuhany-szifon
Zuhanytálca szifon
piszoar-szifon
Piszoár szifon
bide-szifon
Bidé szifon
bojler-szifon
Bojler túlfolyó szifon
mosogep-szifon-falba-epitett
Mosógép szifon (falba építhető)
mosogep-szifon-falon-kivuli
Mosógép szifon (falon kívül)
jollyflex-szifon
Flexibilis szifon

Duguláselhárítás Budapesten fix áron, gyorsan, olcsón, garanciával. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Duguláselhárítás otthon – házilag, tippek, tanácsok.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak Budapesti duguláselhárító szakembereink:
1. Spirálos duguláselhárítás
2. Magasnyomású csatorna mosatás (woma)
3. Vízvezeték szerelés
4. Fertőtlenítés
5. Kamerás csatorna vizsgálat

4.4/5 - (12 votes)