A duguláselhárítás telefonszáma

A legjobb mosogató pumpa

A legjobb mosogató pumpa
Lakásokban leggyakrabban előforduló dugulás a konyhai mosogató szifonjának vagy lefolyórendszerének eldugulása. A dugulás mértékétől függ, hogy otthoni praktikákkal is megszüntethető a dugulás vagy duguláselhárító szakembert kell hívni. A mosogató szifon szétszerelése nem egy ördöngösség, ezért mindig kezdjük ezzel, majd ellenőrizzük a mosogató tálca lefolyócsonkját is. Amennyiben a szifon tisztításával végeztünk, szereljünk vissza minden alkatrész, a tömítésékre ügyelve.

Szifon tisztítás
Szifon tisztítás

Most érkeztünk el a bejegyzés apropójához, ugyan is nem fogunk igénybe venni semmi vegyszert, meg csőgörényt, meg slagot, stb… A duguláselhárítást csak mosogató pumpával fogjuk végezni. Majd a képeken illusztráljuk, hogy melyik az a fajta mosogató pumpa amelyik leginkább alkalmas a feladat elvégzéséhez. Első lépésként engedjünk forró vizet a mosogatóba, úgy hogy legalább félig legyen tele a mosogató medence. Ezt két medencés mosogatónál is tegyük meg. Sokan kérdezhetnék, hogy miért hiszen már így is áll benne valamennyi víz a lefolyó dugulása miatt. Ez a nagy mennyiségű forró víz ahhoz szükséges, hogy a pumpálás folyamatában fellazuló dugulást a nagy mennyiségű meleg víz el tudja öblíteni.

Engedjük tele a mosogatót
Engedjük tele a mosogatót

Tehát a nagy mennyiségű forró vízzel (vigyázzunk, csak annyira legyen forró a víz, hogy ne okozzon sérülést) tele lévő mosogató túlfolyóját fogjuk be az egyik kezünkkel, vagy kérjünk segítséget, majd a mosogató pumpa ritmusos pumpálása mellet kezdjük meg a dugulás elhárítását. Kisebb gyakorlás után érezni fogjuk ahogy a nyomás és a vákuum hatására mozog a víz a lefolyóban. A munkában főleg a vákuum elérése a cél, ekkor lazulhat fel a dugulás a csőben.

Ritmikusan pumpáljunk
Ritmikusan pumpáljunk

Ha nem hosszú szakaszon keletkezett a dugulás, akkor percek alatt sikerrel járhatunk. Fontos: ahogy megindul a víz rögtön vegyük le a kezünket a túlfolyóról és a pumpát is emeljük fel, hogy tökéletes legyen az áramlás. Ahogy megindult a víz, folyamatosan folyassunk rá forró vizet. A teljes műveletsor megismételhető, akár többször is. Ez a pumpálási módszer még kiválóan alkalmazható az eldugult fürdőkád és eldugult mosdó lefolyójának tisztításánál is.

Ilyen nagy a vákuum
Ilyen nagy a vákuum

És akkor lássuk, hogy melyik fajta mosogató pumpa az ami nem fog csalódást okozni az otthoni duguláselhárításnál. Most márkát nem sorolok, mert több gyártó is készít ilyen típusú pumpát. A nyele szinte mindegy hogy műanyagból vagy fából készült, de általában műanyag nyelűeket forgalmaznak. A lényeg a pumpa fejének anyaga, kiképzése és mérete.

Ez egy jó minőségű pumpa
Ez egy jó minőségű pumpa

Az a fajta a legjobb ami erős szilikonból van és teljesen szimmetrikus és rendelkezik némi peremmel. Úgy tudjuk tesztelni a pumpa minőségét, ha valami sík felületre rányomjuk és akkora vákuumot tud kelteni, hogy az akár percekig ott is marad. Ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy a pumpa szuper.

Cornelia mosogató pumpa
Cornelia mosogató pumpa

Sok sikert!

És végül lássunk egy-két olyan terméket, amit kár megvásárolni, mert teljesen alkalmatlanok a konyhai mosogató dugulásának megszüntetésére. Ez egyiknél túl puha a gumi fej a másiknál túl kemény. De az általános probléma a silány kidolgozás, egyszerűen képtelenség velük vákuumot előidézni. 

Ezeket kár megvásárolni!

A mosogatónál használhatatlan pumpák
A mosogatónál használhatatlan pumpák

 

A mosogatónál használhatatlan pumpák
A mosogatónál használhatatlan pumpák

Duguláselhárító vállalkozásunk specialitásai:

Mosdó és mosogató lefolyó szakszerű tisztítás
WC. vezetékek duguláselhárítása
Padlóösszefolyók és épített zuhany lefolyó tisztítás
Csatornahálózatok WOMA duguláselhárítása
Csatornakamerázás és hibamegállapítás
Vízvezeték szerelés lakásban és udvaron
Csatorna építés és javítás

Duguláselhárítás Pest megyében

Konyhai (mosogató), fürdőszobai (WC., fürdőkád, zuhanytálca, mosdókagyló, padló összefolyó, piszoár) és kültéri (szennyvízakna, alapvezeték, tisztítóakna) dugulásának megszüntetését vállaljuk az alábbi Pest megyei településeken: Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Szentendre, Szada, Sződ, Telki, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház.

Budapest összes kerületében · Fix árak · Házilag · Duguláselhárítás Budapest

5/5 - (3 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma