A lapostető lefolyókról

A duguláselhárítás telefonszáma

A lapos tető lefolyókról
Az épületeket károsító tényezők közül az egyik legfontosabb a csapadék. A napjainkban családi házaknál is egyre többször alkalmazott lapos tetők esetében pedig ez a veszély még inkább fennáll, hiszen innen az esővíz nem képes magától lefolyni. A megfelelő vízelvezetésről ezért nekünk kell gondoskodni speciális lefolyók telepítésével. Ezeket régebbi épületekre utólag is telepíthetjük, hogy korszerűen gondoskodjunk az esővíz elleni védelemről.

Korszerű lapostető lefolyó
Korszerű lapos tető lefolyó

A ma kapható lapos tető lefolyók már nagy mennyiségű esővizet is gond nélkül képesek elvezetni, ezzel jelentősen csökkentik a vízkárok kockázatát. A tetőlefolyó legfőbb feladata, hogy megakadályozza a víz felgyülemlését és a falakon való lecsorgását. Ezek a lefolyók a lapos tetők már meglévő vízelvezető rendszerére csatlakoznak. A hagyományos rendszerek gravitációs elven működnek, ezért – akár utólag is – szükséges megfelelő lejtést kialakítani hozzájuk. A vákuumos csapadékvíz elvezető rendszerekkel szemben a gravitációs elven működőknél nagyobb átmérőjű csövekre és több ejtővezetékre van szükség.

Esőcsatorna dugulás lapostetőn
Lapos tető duguláselhárítás

A tetőlefolyó telepítése szakember feladata. Ám a karbantartása a folytonos használhatóság szempontjából elengedhetetlen, ezt pedig mi magunk is elvégezhetjük a szűrők rendszeres – legalább évenkénti – ellenőrzésével. A lefolyók szűrőjét sok minden eltömítheti, kezdve a faágaktól a tetőre szórt kavicsokon át egészen a madártetemekig. Márpedig, ha itt dugulás történik, az többnyire nem egy egyszerűen megoldható feladat, sokszor még falbontással is jár. Ezt megelőzendő ne feledkezzünk meg a lapos tető lefolyók ellenőrzéséről, melyhez Budapesti duguláselhárító szakember segítségét is kérhetjük, aki akár csőkamerás vizsgálattal is ellenőrzi, hogy minden megfelelő-e a vízelvezető rendszerünkben. Vízvezeték szerelés és csatorna tisztítás Budapesten.

Budapesti látkép a rakpartról
Budapesti látkép a rakpartról
5/5 - (1 vote)