A duguláselhárítás telefonszáma

A csatornahálózatok elzsírosodásáról

A lefolyóvezetékek elzsírosodása a dugulások egyik leggyakoribb oka. Különösen a mosogatók lefolyó vezetékeit érintheti. A dugulások egyik legalattomosabb fajtája az úgynevezett elzsírosodás.

Hogy néz ki ez az anyag?

Ragacsos szürkés-fehér, kenőcsös vagy szilárd, szappanszerű anyag. Oldószere gyakorlatilag nincs mivel ez már a fáradt, zsiradékok és elhasznált kemikáliák elegyének kicsapódása. A kemény gipsz szerű halmazállapot már a legvégső stádiuma az elzsírosodásnak. Először lágy zselé szerű, majd a folyamatos lerakódás következtében kezd megszilárdulni a cső falhoz közei része. Amennyibe nem kap nedvességet az az anyag, képes gipsz keménységűre kötni.

mosogato-szifon dugulas Mosogató szifon elzsírosodása.

 

Csatorna akna elzsírosodása

Mi okozza az anyag kialakulását ?
Több oka is lehet a dolognak. A rossz csatorna lejtés, gyakori iránytörések a csatornahálózatban, a túl hosszú csőszakasz, a hideg vizes mosogatás, és végezetül a nem megfelelő cső átmérő, a túl kis méretű vagy indokolatlanul nagy méretű lefolyócső.

Eltávolítási lehetőségek:
Itt nem lehet finomkodni, a házi praktikák és az egyszerűbb kézi spirálok semmit nem érnek. Erős mechanikai beavatkozással lehet csak levakarni a cső faláról. Ilyen beavatkozás az ipari duguláselhárító gép, kaparó és zsír eltávolító fejek alkalmazásával. A másik hathatós beavatkozás a magasnyomású csatorna mosatás, közismert nevén a womás duguláselhárítás.

elzsirosodott-csatorna-szakaszKültéri csatornaszakasz részleges elzsírosodása.

Konyhai zsírfogókról:
Az üzemszerűen nagy mennyiségű konyhai szennyvizet termelő konyhák és üzemek részére kötelező a zsírfogó beépítése. Ez két okból van. Egy rész nem szabad ezzel a szennyezett, zsíros mosogató lével terhelni a kommunális szennyvízhálózatot, másrészt a csatorna csövek védelmében (elzsírosodás). A zsírfogó kiskonyhákban a mosogató alá, nagy konyhákba pedig, tartályos kivitelben kültérben elhelyezve kerülhet beépítésre. Zsírfogó tartály beépítése nélkül, engedélyt sem kaphat egy konyha a működésre.

És egy érdekes videó az eltávolítási lehetőségekről:

Duguláselhárítás és vízvezetékszerelés fix áron, gyorsan, olcsón Budapest és Pest megye területén. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Miden duguláselhárításra 1 hónap garanciát vállalunk.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak Budapesti duguláselhárító szakembereink:
1. Spirálos (csőgörényes) duguláselhárítás
2. Magasnyomású csatorna mosatás (woma)
3. Vízvezeték szerelés
4. Fertőtlenítés
5. Fűtésszerelés
6. Kamerás csatorna vizsgálat

4/5 - (4 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma