A csatornahálózatok elzsírosodásáról

A duguláselhárítás telefonszáma

A lefolyóvezetékek elzsírosodása a dugulások egyik leggyakoribb oka. A csatornahálózatok elzsírosodása gyakori probléma a lakó ingatlanokban és az ipari ingatlanokban is. A lakóingatlanoknál általában a konyhai csatorna szakaszokon lép fel a zsírosodás. Vendéglátó egységekben vagy termelő üzemekben pedig a konyhai szakaszon és a fővezetékben is felléphet a zsírosodás. A duguláselhárítás csak szakemberek bevonásával lehetséges, itt a házi praktikáknak nem fognak segíteni. Ennek a zsíros, masszív dugulásnak ugyanis nincs oldószer.  Valahogy úgy lehet elképzelni ez az anyagot, mint a szappant. Ez az anyag van vastagon felrakódva csatorna cső falára.

Elzsírosodott csatorna

Hogy néz ki az zsírlerakódás?

Ragacsos szürkés-fehér, kenőcsös vagy szilárd, szappanszerű anyag. Oldószere gyakorlatilag nincs mivel ez már a fáradt, zsiradékok és elhasznált kemikáliák elegyének kicsapódása. A kemény gipsz szerű halmazállapot már a legvégső stádiuma az elzsírosodásnak. Először lágy zselé szerű, majd a folyamatos lerakódás következtében kezd megszilárdulni a cső falhoz közei része. Amennyibe nem kap nedvességet az az anyag, képes gipsz keménységűre kötni.

Elzsírosodott csatorna

Mitől zsírosodik el a csatorna?

A csatorna a nagy mennyiségű zsírtól, olajtól és az egyéb víz számára oldhatatlan anyagok elegyétől zsírosodik el. Ez a zsíros lerakódás lehet: lágy, zselészerű, kenőcsös, krémszerű és végül teljesen szilárd, gipsz halmazállapotú. A csatorna zsírosodás fő okai a következők: hideg vizes mosogatás, túl sok zsiradék leeresztése, valamint a csatornahálózat szerkezeti hibái. Ilyen szerkezeti hibák: a rossz lejtési szög és túlságosan keskeny csatorna keresztmetszet. Ezen kívül a lefolyóhálózat hibái és hozzájárulhatnak az elzsírosodáshoz.  Úgy, mint: a rossz csatorna lejtés, gyakori iránytörések a csatornahálózatban, a túl hosszú csőszakasz, a hideg vizes mosogatás, és végezetül a nem megfelelő cső átmérő, a túl kis méretű vagy indokolatlanul nagy méretű lefolyócső.

Mosogató szifon elzsírosodása

Hogyan távolítható el a zsír a csatornából?

Itt nem lehet finomkodni, a házi praktikák és az egyszerűbb kézi spirálok semmit nem érnek. Erős mechanikai beavatkozással lehet csak levakarni a cső faláról. Ilyen beavatkozás az ipari duguláselhárító gép, kaparó és zsír eltávolító fejek alkalmazásával. A másik hathatós beavatkozás a magasnyomású csatorna mosatás, közismert nevén a womás duguláselhárítás.

Az elzsírosodott csatorna, tökéletes kitisztítása még a profi duguláselhárító szakembereknek is kihívást jelent, mert az anyagot nem lehet csak úgy eltávolítani vagy kilökni a csatornából. A megoldás itt csak a nagy teljesítményű duguláselhárító gép lehet. Ez vagy motoros, spirálos csőgörény, zsírvágó fejekkel vagy csatornamosó berendezés. A spirálos módszer is hatékony lehet, de feltétlen szükség van a folyamatos mosatásra a munka közben, hogy az eltávolított zsíros lerakódás távozzon a csatornából. A valóban tökéletes tisztítást azonban a magasnyomású csatornamosóval lehet könnyebben elérni. A csatornamosó szivattyúrendszere akár 150 bár nyomás mellett 100 liter/per vízmennyiség bepumpálására is képes. Az így fellépő hatalmas nyomás és vízmennyiség tökéletesen tisztára fogja mosni az eltömődött csatornaszakaszt.

Zsírfogó beépítése a zsír lefolyóba kerülése ellen

Az üzemszerűen nagy mennyiségű konyhai szennyvizet termelő konyhák és üzemek részére kötelező a zsírfogó beépítése. Ez két okból van. Egy rész nem szabad ezzel a szennyezett, zsíros mosogató lével terhelni a kommunális szennyvízhálózatot, másrészt a csatorna csövek védelmében (elzsírosodás). A zsírfogó kiskonyhákban a mosogató alá, nagy konyhákba pedig, tartályos kivitelben kültérben elhelyezve kerülhet beépítésre. Zsírfogó tartály beépítése nélkül, engedélyt sem kaphat egy konyha a működésre.

Zsírfogó tartály
Zsírfogó tartály belseje

 

Duguláselhárítás, gyorsan, olcsón Budapest és Pest megye területén. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Miden duguláselhárításra 1 hónap garanciát vállalunk.

Szolgáltatásaink Budapesten

1. Spirálos (csőgörényes) duguláselhárítás
2. Zsírfogók tisztítása
3. Lefolyóvezetékek zsírtalanítása
4. Fertőtlenítés dugulás után
5. Kamerás csatorna vizsgálat

Tisztelt Látogató! Amennyiben eldugult a lakásán vagy a munkahelyén a lefolyórendszer, forduljon hozzánk bizalommal a gyors segítségért. Duguláselhárító szakembereink ingyenes kiszállással, pontos megérkezéssel és tiszta munkavégzéssel dolgoznak Budapesten és Pest megyében. A duguláselhárítás profi gépekkel és Woma rendszerű csatornamosóval történik. Fix árakkal dolgozunk és bontás nélküli. Pontos megjelenés, tiszta munkavégzés jellemzi kollégáinkat. Egyedülálló – 30 napos garanciát adunk minden elvégzett munkára!

Milyen dugulások elhárításában tudunk segíteni?

1. Konyhai mosogató dugulás
2. WC. dugulás
3. Padlóösszefolyó dugulás
4. Mosdó dugulás
5. Fürdőkád dugulás
6. Zuhanytálca dugulás
7. Piszoár dugulás
8. Bidé dugulás
9. Alap vezeték dugulás

Mosolygós szakember a konyhában dolgozik

Milyen duguláselhárító gépeket használunk?

1. Rothenberger R600 profi duguláselhárító gép
2. Rems Cobra 22 profi duguláselhárító gép
3. ROM Smartcombi – profi WOMA csatornamosó kocsi
4. SBS-EC- ledes csatornakamera
5. HONDA WT40 szennyvízszivattyú

4.2/5 - (5 votes)
A duguláselhárítás telefonszáma