» » A csatorna tisztító pontok jelentősége

A csatorna tisztító pontok jelentősége

A duguláselhárítás telefonszáma

A csatorna tisztító pontok jelentősége
Legyen szó beltéri vagy kültéri csatornahálózatokról, nagyon fontos a tisztítási lehetőségek (tisztító idom, csatornaszem, tisztítószem, akna fedél) megléte. Egy ingatlan kültéri szakaszán általában közvetlen a telekhatárnál kell, hogy legyen egy csatorna fedlap vagy akna nyílás. Sok tulajdonos állítja, hogy nála ilyen nincs…. pedig van, ugyan is csak így lehetséges az utcai kommunális szennyvízhálózatra szabályosan rákötni. Inkább az a helyzet áll fenn, hogy ez a akna fedlap el lett burkolva (viacolor, beton, aszfalt) vagy le lett földel fedve és be lett füvesítve.

Szennyvíz akna

Előbb vagy utóbb minden képen szükség lesz ezen akna megtalálása. Amennyiben hosszabb szakaszú (15-30 méter) a kültéri csatorna szakasz, akkor az is feltételezhetően, hogy több tisztítási pont is van. Ezek a pontok lehetnek: 110-150 mm-es tisztító szemek vagy szennyvíz aknák. Az aknák lehetnek fogadó, bukó vagy fordító aknák. A műanyagok fejlődésével egy időben, megjelentek a műanyagból készült aknák (tartályok) tisztítószemek, műanyag fedlapok. A csapadékelvezető rendszereket sem szükséges szétbontani egy dugulás esetén, mert a gyártók már forgalmaznak esőcsatorna tisztító idomokat is, melyek talajsíkban és magas ponton is beszerelhetőek.

Szennyvíz akna, öntöttvas fedéllel

A beltéri tisztítópontok műanyagból vagy acél csőhálózat esetén, acélból készülnek és a lefolyórendszer szerves részét képzik. Pincék és társasházak garázsszintjén is jó ha van tisztító idom felszerelve a csatornahálózatra. Azon ingatlanoknál, melyek az utcafronti telekhatárra épültek, ott nincs udvari akna ezért a pincében kötelező több szakaszra is tisztító idomokat elhelyezni. Nyugati mintára, már egyre több lakás belterében (vizesblokkokban) kerül beépítésre tisztító idom. A konyhai szakasznál (a fali bekötés mellett, a szifonnal egy magasságban vagy felette) és a WC.-nél, pedig a csésze mellett.

Pince szinten futó szennyvíz vezetékre utólagosan lett beépítve egy tisztító idom, mert gyakran keletkezett dugulás és így sokkal könnyebb tisztítani, mint egy távoli pontról.

A tisztító idom kupakjának lecsavarását követően, jól látható  a duguláselhárító spirál.

Duguláselhárítás és vízvezeték szerelés fix áron, olcsón Budapest területén. Duguláselhárító szakembereink hétvégén és ünnep napokon is dolgoznak. Miden duguláselhárításra 1 hónap garanciát vállalunk.

A duguláselhárítás telefonszáma